SPORNI EMAILOVI I LEX AGROKOR

PREMIJER PLENKOVIĆ NOVINARIMA 'Navalili ste na potpredsjednicu Dalić, a dobila je nagradu'

Andrej Plenković
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je ujutro u Hrvatskom saboru prisustvao sjednici Kluba zastupnika HDZ-a te je nakon sjednice ustvrdio da su "svi navalili" na potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić, piše N1.

"Gospodarska kriza prijetila je cijeloj hrvatskoj ekonomiji. Meni je kao predsjedniku Vlade bitan globalni interes Hrvatske u toj situaciji. Taj cilj nastojimo ostvariti. Cilj je ostvaren", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice.

'Meni je bitna hrvatska financijska i gospodarska situacija", dodao je Plenković na pitanje o privatnim emailovima ministrice Dalić, ali nije odgovorio na ponovljeno pitanje znači li cijela situacija da "cilj opravdava sredstvo". "Ne, ne, to vi govorite... Bitno je ostvariti cilj. Nije došlo do krize mega razmjera, to je bio cilj oko kojega smo se angažirali", kazao je premijer.

Plenković je također rekao da ne vidi ništa novo u emailovima ministrice Dalić te da je to "ponavljanje priče koju slušamo već nekoliko mjeseci".

"Navalili ste na potpredsjednicu Vlade, a dobila je nagradu da je to bio najbolji potez u 2017.", rekao je premijer. "U supstanci ne vidim loše namjere, niti nešto nezakonito."

Na pitanje o tome zašto u zakon nisu ugrađeni zaštitni elementi iz talijanskog zakona o Parmalatu u kojima stoji da oni koji su pisali zakon ne mogu raditi na njegovoj provedbi Plenković je odgovorio da mu je žao što tih odredbi nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:54