TUŽNA VIJEST

PREMINULA JEDNA OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH TELEVIZIJSKIH NOVINARKI Nakon kratke i teške bolesti otišla je Tatjana Krajač, reporterka Nove TV

 
 Darko Tomaš / CROPIX / CROPIX

Nakon kratke i teške bolesti, u dobi od 39 godina preminula je cijenjena urednica i reporterka informativnog programa Nove TV, Tatjana Krajač, objavila je u nedjelju Nova TV.

Tatjana je rođena 28. ožujka 1979. Tijekom studija na Fakultetu političkih znanosti, počinje raditi na Radio Studentu gdje ju je privuklo političko novinarstvo u kojem je provela polovicu svog života. Novinarsku karijeru od 1999. godine gradi na Plavom radiju, gdje je osim dnevnog novinarstva sudjelovala u kreiranju tjedne emisije Rikverc i dnevnog pregleda tiska – Skener.

Dio tima Nove TV postala je 2003., a tijekom 15 godina rada u informativnom programu specijalizirala se za praćenje unutarnje politike: rada Vlade, Sabora, predsjednika i političkih stranaka. Sudjelovala je u uređivanju Dnevnika te mnogim važnim projektima Nove TV. Od 2000. godine, odradila je sve predsjedničke, parlamentarne, europske i lokalne izbore, a kao jedini novinar iz Hrvatske pratila je dio američke predsjedničke utrke te prvu predsjedničku debatu Baracka Obame i Johna McCaina u Denveru.

Kao reporterka pratila je hrvatski put u Europsku uniju od vremena prije pregovora pa do punopravnog članstva, a o putu prema Europi izvještavala i u Hrvatskoj i usporedno u europskom parlamentu i parlamentima drugih zemalja članica. 2017. godine sudjelovala je u kreiranju uspješne rubrike Dnevnika Nove TV (NE)FORMALNO koju je uređivala i vodila zajedno s kolegom Mislavom Bagom.

- S velikom tugom opraštamo se od Tatjane koja će ostati upamćena kao vrsna novinarka i iznimna kolegica i suradnica, naveli su još na Novoj TV.

Dobri duh redakcije

- Napustila nas je jedna od najboljih. U svakom pogledu. U našim je srcima i uvijek će ostati dobri duh redakcije Dnevnika Nove TV. Hvala svima na izrazima sućuti, kazala je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Sućut Andreja Plenkovića

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Tatjane Krajač.

- U povodu preranoga odlaska naše cijenjene novinarke, gospođe Tatjane Krajač, primite u ime Vlade i moje osobno, izraze iskrene sućuti i poštovanja. Predana političkome novinarstvu, od rada na Plavom radiju, svoj je novinarski pečat dala kao reporterka i dnevna urednica informativnog programa Nove TV usredotočivši se na praćenje unutarnje politike, rada državnih institucija i političkih stranaka. Hrvatska će je pamtiti po vrsnim profesionalnim izvješćima iz hrvatskoga političkog života, kojima je dala značajan doprinos radijskom i televizijskom novinarstvu, stoji u premijerovoj sućuti.

Sućut predsjednika Sabora

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Krajač te redakciji Informativnog programa Nove TV.

- S tugom sam primio vijest o preranom odlasku naše cijenjene urednice i reporterke Tatjane Krajač. Svojim gotovo dva desetljeća dugim profesionalnim i predanim radom u političkom novinarstvu, koji je započela još u studentskim danima, ostavila je trajan i neizbrisiv trag u hrvatskome novinarstvu. Tatjanu ćemo zauvijek pamtiti kao vrsnu reporterku unutarnje politike i urednicu informativnog programa Nove TV, i ostati joj zahvalni na važnom doprinosu koji je dala političkom novinarstvu u Hrvatskoj. Nedostajat će nam svima njezina profesionalna i izvrsna reporterska javljanja i izvještaji, kao i televizijski dnevnici te emisije koje je urednički potpisivala. U ovim teškim i tužnim trenutcima, poštovana obitelji, kolege i prijatelji preminule Tatjane Krajač, molim Vas primite izraze duboke i iskrene sućuti u ime Hrvatskoga sabora i moje osobno ime, naveo je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:01