TRAGIČAN DOGAĐAJ

Preminuo biciklist koji je izletio ispred Cammeovog taksista

Iako taksist nije skrivio nesreću, sindikati upozoravaju da su u Cammeu vozači iscrpljeni, da rade i po 14 sati u komadu
 Tadić/CROPIX

ZAGREB - Gluhomijeni biciklist S. C. (32) u subotu je u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica podlegao ozljedama zadobivenim u sudaru s Cammeovim vozilom. Mladić je teško stradao oko 2 sata u noći s četvrtka na petak kad je na njega, na križanju Jarunske i Savske ceste u Zagrebu, naletilo taksi vozilo tvrtke Cammeo.

Cammeo ponudio pomoć

U Cammeu kažu da je biciklist izletio iz sporedne ulice te se sudario s automobilom, kojim je upravljao 25-godišnji A. M. Ozlijeđeni je prevezen u bolnicu, gdje se nalazio u komi, a Cammeo je njegovoj obitelji, koja je stigla iz Pakraca, ponudio svu pomoć. Nažalost, 32-godišnji mladić nije preživio.

- Nažalost, dogodila se tradegija, a prema izjavama našeg vozača, biciklist je naglo izletio pred njegovo vozilo. Policija je jučer tražila vozilo na uvid i čekamo njihovo izvješće - rekla nam je Lara Nadaždi, glasnogovornica Cammea. No, iako biciklist, prema tvrdnjama iz Cammea, nije imao kacigu ni reflektirajuće oznake, a navodno je imao i tamne naočale, teško se oteti dojmu da su se obistinile crne slutnje taksista. Naime, Cammeovi vozači, učlanjeni u Sindikat hrvatskog vozača, u nekoliko su navrata kritizirali loše uvjete rada u trima tvrtkama Koste Minovskog (Cammeo, Modem i Autoprijevoz Oliva), čiji taksisti voze u Zagrebu, naglašavajući kako su vozači premoreni i iscrpljeni te da ne mogu raditi i do 14 sati u jednoj smjeni. Krajem lipnja zbog toga su najavljivali i štrajk, tražeći uvođenje radnog vremena i pauze, a u strahu se pitali “što će biti ako netko pogine”.

Posao za inspekciju

- Ogorčen sam. Čak i ako vozač zaista nije skrivio ovu nesreću, taksisti moraju biti odmorni kako bi mogli pravodobno reagirati. Upozoravali smo da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Uredu gradonačelnika već smo poslali zahtjev za reviziju natječaja izdavanja taksi dozvola, podnijeli smo zahtjev i inspekciji cestovnog prometa, kao i inspekciji rada - rekao je Miljenko Gočina, šef Sindikata hrvatskog vozača.

Otkazi za sindikalce ‘zviždače’

Doznajemo da je Taksi Cammeo dao otkaze dvojici sindikalista koji su javno upozoravali na probleme u tvrtki.

- Dobio sam otkaz s obrazloženjem da nisam iskazivao rezultate koji su se od mene očekivali, iako sam odmah znao da ću, nakon istupa u medijima dobiti otkaz. Još u svibnju sam govorio da bi se ovakve stvari mogle početi događati. Iako mi skrivaju informacije, imam saznanja da se dogodila još jedna nesreća u kojoj je pregažen pješak. Bojim se da će biti sve gore... - rekao je Renato Šamec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:00