SUDJELOVAT ĆE VIŠE OD 1500 MLADIH

PREPLAVITE HRVATSKU DOBRIM DJELIMA Prijavite se za veliki volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.10.2016. u 14:49

Počelo je odbrojavanje do velikog volonterskog projekta '72 sata bez kompromisa', koji će treću godinu zaredom uključiti više od 1500 mladih iz Zagreba, Splita, Zadra, Dubrovnika i Sinja na različitim volonterskim zadacima: od ekoloških i humanitarnih do kreativnih i zabavnih. Trećeg listopadskog vikenda – od 13. do 16. listopada – želja je dobrim djelima preplaviti Hrvatsku i dati priliku mladima da tijekom tri dana, u 72 sata, osjete dobrobit volontiranja te svoj angažman produže na cijelu godinu.

- Okupljamo srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike koji će pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo: razveseliti tužne, ohrabriti bolesne, popraviti polomljeno, očistiti prljavo. Samo je malo potrebno: izaći iz vlastite udobnosti i slobodno vrijeme posvetiti volontiranju da bi se dobili veliki plodovi - kaže Đurđica Blažević, koordinatorica zagrebačkog tima '72 sata bez kompromisa'.

Među brojnim akcijama koje se pripremaju ove godine organizatori ističu samo neke: uređivat će se šetnica u Sesvetskom Kraljevcu, čistiti potok u Bistri, družiti s izbjeglicama… U Splitu će volonteri sa stručnom ekipom iz Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika obaviti više različitih zahvata na novome arheološkom nalazištu kod Solina, u suradnji s Crvenim križem mjerit će se tlak i šećer, a organizira se radionica kulinarstva i šišanje za beskućnike.

Dobar osjećaj zbog pomaganja drugima, zanimljiv projekt koji treba češće održavati, rad i volontiranje zbližavaju i usrećuju - riječi su kojima volonterski projekt '72 sata bez kompromisa' opisuju oni koji su imali priliku sudjelovati u tom međunarodnom volonterskom projektu prijašnjih godina.

U organizaciji projekta sudjeluje i proglašena volonterka godine, Vesna Sabo iz SKAC Palme: - Meni ovaj projekt i volontiranje predstavlja radost u životu. Imam dovoljno vremena, studentica sam, i zašto ne bih svoje vrijeme podijelila s ljudima kojima je potrebna pomoć. Smatram da u svemu uvelike profitiram kada volontiram, priča studentica Vesna.

Poziv mladima da se uključe u ovogodišnju jedinstvenu akciju '72 sata bez kompromisa' uputile su i poznate osobe, pjevači Jacques Houdek i Nina Badrić, sportaši Josip Glasnović i Igor Vori, a na najavnom događaju  - vožnji volonterskim tramvajem po zagrebačkim ulicama – sudjelovali su glumac Robert Kurbaša, gimnastičar Marijo Možnik i pjevačica Ivana Marić.

Još uvijek nije kasno za prijavu na volontersku avanturu, pa organizatori pozivaju mlade između 16 i 30 godina da se prijave za volontiranje još danas (ponedjeljak) do 22 sata  na web stranici www.72sata.hr.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo