NAPAD U MOSTARU

Pretukli učenike u mješovitoj hrvatsko - bošnjačkoj školi

 SIPA

MOSTAR - Pet učenika mješovite hrvatsko-bošnjačke Srednje Strojarsko-prometne škole u Mostaru ozlijeđena su u napadu nepoznatih maskiranih mladića koji se dogodio jučer popodne, izvijestili su u utorak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije koji nije imao informacije radi li se o nacionalno motiviranom obračunu.

Po navodima policijskog glasnogovornika Srećka Bošnjaka, napad na učenike se dogodio oko 15.30 sati u poslijepodnevnoj smjeni, u vremenu kada se izvodi nastava po bošnjačkom nastavnom planu i programu.

Učenike je u školskom dvorištu za vrijeme velikog odmora napala skupina od desetak mlađih maskiranih muškaraca koji su ih najprije gađali kamenjem, a zatim su ih fizički napali. Tom prigodom petorica učenika su zadobila ozljede te im je ukazana pomoć. Zabilježena su i oštećenja na zgradi srednje škole. Na lice mjesta ubrzo su stigla vozila hitne pomoći i policije, koja traga za počiniteljima.

Nastava se u Srednjoj Strojarsko-prometnoj školi odvija odvojeno za učenike po hrvatskom i bošnjačkom nastavnom planu i programu. Učenici na hrvatskom jeziku pohađaju nastavu u prijepodnevnim satima, dok se za njihove vršnjake nastava na bošnjačkom jeziku nastava izvodi u popodnevnim satima.

U Mostaru su ranije bili učestali obračuni na nacionalnoj osnovi između učenika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, najčešće na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja no posljednjih nekoliko godina napetosti su splasnule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:10