MOST OTVORIO KARTE

PRGOMET POSLAO PORUKU HDZ-u i SDP-u 'Novog mandatara predložit će MOST, a to neće biti ni Tomislav Karamarko ni Zoran Milanović'

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Gostujući u RTL Direktu, Drago Prgomet poručio je kako se nova vlast neće moći oformiti bez MOST-a, te da će upravo oni predložiti budućeg mandatara, koji neće biti ni Tomislav Karamarko ni Zoran Milanović.

- Sada idu pregovori, mi ćemo svakako ponuditi set reformi za koje očekujemo da će naši politički oponenti prihvatiti. Ovaj broj mandata koje smo dobili daje nam odgovornost za provođenje reformi. Mi od te odgovornosti ne bježimo i reforme se mogu provoditi samo ako ste u izvršnoj vlasti - rekao je Prgomet.

- Nitko mi nije nudio premijersku poziciju - kazao je Drago Prgomet za RTL Direkt i naglasio kako je Most spreman preuzeti odgovornost za vođenje države.

- Razgovarat ćemo sa svima onima koji su dobili legitimet hrvatskih birača, ne bježimo od dijaloga i razgovora. Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje države - rekao je i napomenuo kako će novi mandatar biti onaj koga će predložiti njihova lista.

- Predsjednica će se držati svojih ustavnih obveza, ali o novom mandataru odlučit će MOST, a to neće biti ni Milanović ni Karamarko - kazao je Prgomet i zaključio kako je zadnja opcija raspisivanje novih izbora jer oni nisu stranka koja bi dopustila narušavanje stabilnosti države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:35