PLUS OD 110 MILIJUNA EURA

PRIHODI OD STRANIH TURISTA U PRVOJ POLOVICI GODINE RASLI 5 POSTO Cappelli: 'Ovi rezultati potvrda su napretka hrvatskog turizma'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.09.2019. u 16:28

Dubrovnik, 290611.
Zbog velikih guzvi turista ,mahom s cruisera, koji svi zele posjetiti povijesnu jezgru Dubrovnika na vratima od Pila ponovno je uvedena regulacija smjera kretanja.
Foto: Zoran Kusalo / CROPIX
CROPIX

Turisti u Dubrovniku

 

U prvih šest mjeseci 2019. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 2 milijarde i 720 milijuna eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 5 posto, odnosno prihodovano je 127 milijuna eura više, podaci su HNB-a.

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine te je od travnja do lipnja ostvareno 2 milijarde i 233 milijuna eura prihoda od turizma, što je 5 posto više nego li u istom razdoblju 2018. godine, odnosno 110 milijuna eura više.

- Rezultati ostvareni u prvoj polovici ove godine potvrda su napretka hrvatskog turizma u vidu jačanja prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. U proteklih pet godina turistički promet na razini prvih šest mjeseci porastao je za 62 posto, a prihodi za 51 posto, komentirao je ministar turizma Gari Cappelli.

Ističe da veliku važnost za rast i razvoj cjelogodišnjeg turizma ima svakako i hrvatski kontinent.

- Stoga mi je posebno drago što ćemo tijekom ovog tjedna imati priliku održati Dane hrvatskog turizma u čak pet županija s područja Slavonije, Baranje i Srijema kako bi pokazali svo bogatstvo ponude te potencijale koje imaju, rekao je Cappelli.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo