MJEŠTANI ODAHNULI

'PRIHVATILA JE PONUDU, BESPLATNO ĆE DOBITI STAN I 50.000 KUNA BONUSA!' Naš turistički raj nakon duge potrage konačno dobio doktoricu

Sućuraj na Hvaru
 Ivo Ravlic / CROPIX

Sućuraj na Hvaru od ponedjeljka ima liječnicu, mladu Makedonku koja se javila na natječaj koji je otvoren ljetos i na koji se dosad nitko nije javljao, bez obzira što se osim plaće i stana nudio i godišnji bonus od 50 tisuća kuna, doznaje se u ponedjeljak navečer od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Kako je rekao ravnatelj Petric, lokalna je samouprava shvatila da više nije dovoljno dati liječniku smještaj, pa je načelnik općine ponudio i dodatnu naknadu što je očito urodilo plodom. Nova je liječnica dio staža odradila u Makedoniji, a u Hrvatskoj je trebala polagati šest dodatnih ispita koje je položila, što je obvezno kako bi joj se priznala inozemna diploma.

"Ovo je prvi put u povijesti našeg županijskog Doma zdravlja da nam dolazi raditi netko tko nije iz Hrvatske. Kolegica je zadovoljila sve uvjete natječaja, položila je sve ispite, dobila je sve papire, od MUP-a višekratno tražene suglasnosti i danas joj je prvi radni dan. Napokon da u Sućurju pacijenti opet imaju svog liječnika za stalno", rekao ravnatelj Petric.

Liječnica će brinuti o 300 pacijenata, a do danas troje liječnika iz Jelse svakodnevno je putovalo i izmjenjivalo se u ambulanti u Sućurju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:29