AKTIVISTI PROTIV HUZJAKA

PRIJATELJI ŽIVOTINJA U ŠOKU ZBOG BISKUPA S LOVAČKOM PUŠKOM U RUCI Optužili ga da ima 'bolesnu potrebu za nasiljem', svašta su mu još napisali

    AUTOR:
    • Tomislav Kukec

  • OBJAVLJENO:
  • 16.01.2019. u 16:53

CROPIX

 

Najpoznatija hrvatska organizacija za zaštitu životinja - Prijatelji životinja - u srijedu se oštrom objavom na Facebooku okomila na bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka zbog sudjelovanja u lovu.

Podsjetimo, Hrvatska biskupska konferencija potvrdila je da je Huzjak prošlog petka sudjelovao u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca, zbog čega je biskup zaradio i kaznenu prijavu sisačko-moslavačke policije.

Prijatelji životinja zgroženi su što, kako navode, jedan svećenik nanosi nepotrebnu patnju bićima koja se ne mogu obraniti.

- 'Od ubojstva životinje do ubojstva čovjeka je samo mali korak', davno je izjavio ruski pisac Lav Tolstoj. Užasno je tužno i očajno što je, osim što je istaknuti član zajednice, biskup i javna osoba, Huzjak također i osoba koja pred ljudima svakodnevno propovijeda o ljubavi, pravdi i zajedništvu. Nije nam ni najmanje jasno što svećenik uopće ima raditi s puškom u ruci i proganjati, ponižavati, ranjavati i ubijati nemoćne životinje koje se ne mogu niti pokušati obraniti i sve to iz zabave, vjerojatno kako bi zadovoljio svoju bolesnu potrebu za nasiljem - napisali su Prijatelji životinja na društvenoj mreži.

 

Sisačko-moslavačka Policijska uprava utvrdila je da su obojica lovaca sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara. Iz lovačkog karabina 58-godišnji biskup Huzjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo