U DALMATINSKOJ ZAGORI

Prijavili svećenika zbog seksa s maloljetnicama: Plaćao im za usluge?

 AP

U jednome mjestu u Dalmatinskoj zagori posljednjih se dana pronijela priča o nemoralnom ponašanju njihova lokalnog župnika.

Mjesne ćakule navode da je svećenik (podaci poznati redakciji) poslao tisuće lascivnih SMS poruka i MMS sličica na mobitele i preko e-maila, i to nekolicini maloljetnih djevojaka.

Kako smo doznali, provedena je i policijska istraga, i to na temelju zahtjeva pravobraniteljice za djecu, a zbog sumnje u spolni odnošaj s djetetom. Po mjestu se, pak, govori da ga je zapravo prijavila jedna časna sestra.

No, prema riječima ljudi koji župnika vrlo dobro poznaju, a čak s njim nisu u “dobrim odnosima”, cijela je priča o navodnim zlostavljanjima maloljetnica krenula nakon što on nekolicini obitelji kojima je više puta financijski i na razne druge načine pomagao, više nije činio “te usluge”.

Policija je, doznajemo, nakon provedene istrage utvrdila kako nema elemenata da je spomenuti župnik počinio djela za koja se sumnjičio te je naposljetku zaradio samo optužni prijedlog zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, i to pištolja koji je nađen prigodom pretrage njegova automobila i župnog dvora.

Iako je cijeli slučaj obavijen “velom tajni” i šutnjom svih nadležnih institucija, “Slobodna” ima pouzdanu informaciju da je svećenik u posljednje tri do četiri godine imao seksualni odnos s desetak djevojaka.

Priznao je to i inspektorima, no s obzirom da su sve djevojke bile starije od 16 godina, nije ga se moglo teretiti za spolni odnošaj s djecom. Također, doznajemo i kako su sve one pristale na spolni odnos sa župnikom, a on ih je za to plaćao.

No, ne izravno nakon odnosa, nego je “zamaskirao” plaćanje na način da ih je zvao da mu pomažu u održavanju župnog dvora i crkve, te bi im onda davao od 200 pa do čak pet tisuća kuna. Isto tako, doznali smo iz izvora bliskih istrazi, tijekom godina djevojkama je slao tisuće lascivnih SMS poruka, a nekima i fotografije svoga spolovila. Navodno je jedna djevojka primila čak 10 tisuća sablažnjivih poruka.

- Niko ne zna šta je stvarno bilo, al’ priča se da je pop kupova curama od 16, 17 godina različite poklone, voza ih u autu i sla bezobrazne poruke. Ima misec dana da nije u mistu, dobija je premještaj – kazao nam je mještanin koji je želio ostati anoniman.

Doznajemo da se župnik prošle nedjelje oprostio od vjernika, najavio da službu nastavlja u drugom mjestu i kazao kako ide mjesec dana na odmor.

‘Seoska naklapanja’

Posjetili smo i obitelj jedne od spominjanih maloljetnica, no oni odbijaju svaku primisao da je njihova djevojka razmjenjivala lascivne poruke sa svećenikom. SEnD Sve je to ljubomora! On je običava njih petero, šestero povest na izlet ili na pizzu, a onda su drugi roditelji počeli prigovarat zbog čega jedne vodi, a druge ne vodi. I on sam je nedavno upozorio moju kćer da će imati problema zbog zavisti drugih. Bija sam na policiji u Splitu i nisu mi htjeli ništa otkriti, ni tko je prijavio ni šta je navodno pisalo u tim porukama, tako da sumnjam u cilu priču – kaže nam otac djevojčice, dodajući kako su seoska naklapanja narasla do fascinantne brojke od 50 tisuća poruka u razdoblju od studenoga prošle godine do ovog svibnja, kada je “pukla bruka”.

- Pa onda oni nisu ništa radili nego tipkali poruke po cile dane i noći, a to je nemoguće. Zavist, eto to je – komentira zabrinuti otac. Koliko mjesto bruji, toliko se i stisnulo kao svako malo mjesto kad su skandali posrijedi.

Tako nismo mogli doći ni do jedne spomenute poruke kao dokaza da je nečeg posrijedi i bilo. U župnom uredu nitko nije odgovarao, u Nadbiskupiji nisu željeli komentirati priču, a župljani su nam kazali da je svećenik promijenio broj mobitela, te da nitko ne zna gdje je na odmoru, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:24