ČOVJEK SA STIGMOM

Prije 15 godina Crkva ga je maknula, šest godina nitko ga nije snimio, a sad je naš kontroverzni karizmatik dobio novu funkciju!

Posljednji je put snimljen 2018. godine u jednom zagrebačkom restoranu

Zlatko Sudac

 Tom Dubravec/Cropix

Informativna katolička agencija danas je na svojim stranicama, u sklopu vijesti o imenovanjima u Krčkoj biskupiji, objavila da je kontroverzni svećenik i karizmatik, velečasni Zlatko Sudac, imenovan duhovnim pomoćnikom u župi u Krku. Kako doznaje Telegram, ova dužnost 53-godišnjem Sudcu povjerena je još prije godinu dana.

Velečasni Sudac već godinama izbiva iz javnosti, a više ni ne održava duhovne obnove po kojima je bio poznat nakon što ga je vrhuška Katoličke crkve odlučila prije petnaestak godina maknuti iz javnog života. Tada se navodilo da je Crkva to navodno učinila zbog njegovih kontroverznih stavova i istupa, no konkretni razlozi razlaza Crkve i njega nikad nisu do kraja razjašnjeni.

Pisalo se potom, navodi Telegram, da se Sudac bavi uređenjem interijera, prodaje svoje slike te ponekad održava duhovne obnove u hotelima. Posljednji je put snimljen 2018. godine u jednom zagrebačkom restoranu, a čitavo ovo vrijeme bio je na Krku gdje se posvetio crkvenom životu.

Velečasni Sudac najpoznatiji je javnosti po stigmama na čelu i zapešćima zbog kojih je išao i na preglede kojima se pokušalo utvrditi porijeklo križa na njegovom čelu. Liječnički konzilij zaključio je tada da medicina ne može objasniti njegove stigme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 15:23