DOBRA VIJEST

PRIJE DVA TJEDNA JOJ JE TRANSPLANTIRANO SRCE Mala Rita više ne mora biti na odjelu intenzivne njege

 privatni album

Četverogodišnja Rita kojoj je prije gotovo dva tjedna transplantirano srce jučer je s intenzivne skrbi Klinike za kardiokirurgiju prebačena na odjel Klinike za pedijatriju.

“Rita je dobro pa joj više ne treba intenzivna skrb”, rekao nam je dječji kardiokirurg prof. dr. Darko Anić iz KBC-a Zagreb koji je vodio transplantaciju. Valja podsjetiti da je Rita prvo dijete koje je u Hrvatskoj bilo priključeno na “umjetno srce” jer je njezina bolest bila toliko teška da je bilo upitno hoće li moći dočekati novi organ.

No samo dan nakon što je priključena na “umjetno srce”, pojavila se donacija iz Austrije i djevojčica je nakon višesatne operacije dobila novo srce. Od tada je Rita bila na oporavku na intenzivnoj skrbi Klinike za kardiologiju, a od jučer je “obična” pacijentica na Klinici za pedijatriju.

“Oporavak male Rite ide očekivanim tijekom, reklo bi se korak po korak. Naša je trenutno najveća briga da ne dođe do odbacivanja organa i da ne bude infekcije”, objašnjava dječji kardiolog prof.dr. Ivan Malčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:22