SABOR

'PRIJETNJE, PROVOKACIJE, SEKSIZAM, A BILO JE I KAMENOVANJA' Saborski zastupnik ukazao na novi napad na učenika Srpske pravoslavne gimnazije u Zagrebu

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević ustvrdio je u srijedu kako se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno Srbe vrijeđati i prijetiti, što se predstavlja kako nekakav domoljubni čin, te je u tom kontekstu upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu.

"Prije desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opće gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju prijetnje, provokacije, seksizam među učenicima, a bilo je i kamenovanja", upozorio je Milošević u stanci za slobodan govor u Hrvatskom saboru.

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju "Kantakuzina-Katarina Branković" čuvala je i policija, podsjetio je Milošević.

"Učenici i profesori te škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su djeca koja dolaze iz cijele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosječnog životnog standarda”, kazao je.

U proljeće su, podsjetio je, posjetili Sabor, "Bili su na galeriji Sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gdje se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, unatoč tome što im se događa i stigmi koju nose na plećima", rekao je SDSS-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:22