SASTANAK U SKUPŠTINI

PRIMIO IH I ANDRIJA MIKULIĆ Udruga 'Dinamo to smo mi' traži sjednicu Gradske skupštine o privatizaciji Dinama

Predsjednik Skupštine grada Zagreba Andrija Mikulić
 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik zagrebačke Gradske Skupštine Andrija Mikulić primio je u četvrtak predstavnike udruge 'Dinamo to smo mi', koji su zatražili sazivanje tematske sjednice Skupštine o privatizaciji Dinama, priopćila je ta udruga. U pismu gradskim zastupnicima članovi udruge traže zaustavljanje privatizacije Dinama jer se njome, kako tvrde, želi ozakoniti pljačka kluba zbog koje u Osijeku traju sudski procesi Dinamovim čelnicima.

Gradski ured za opću upravu, unatoč mnogim apelima, dozvolio je kršenje Statuta kluba, zbog čega Izvršni odbor GNK Dinama predlaže članove Skupštine kluba, koja istodobno bira Izvršni odbor kluba, a Dinamovi članovi, kao formalni vlasnici kluba, nemaju nikakva prava u biranju svojih predstavnika, tvrde u Udruzi i podsjećaju kako je Zagreb u zadnjih desetak godina Dinamu dao više od 300 milijuna kuna javnih sredstava, ponajviše kako bi se financiralo održavanje gradskog stadiona u Maksimiru i omladinska škola koja odgaja igrače.

Igrači iz omladinske škole, pak, kasnije potpisuju građanske ugovore s agencijom sina tadašnjeg izvršnog dopredsjednika, a današnjeg savjetnika (Zdravka Mamića) radi ostvarivanja partikularnih interesa, ističe se u priopćenju. Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, udruga podsjeća da je i dalje 'počasni predsjednik Dinama' te ga poziva na odgovornost zbog nelegitimne privatizacije i očitih primjera sukoba interesa unutar kluba.

'Mi živimo Dinamo, a ne od Dinama. Dužnost svih nas je ne dopustiti pljačku kluba koji je simbol Zagreba i koji je svih ovih desetljeća bio razlog sreće, veselja i ponosa stanovnika ovoga grada', rekao je predsjednik udruge 'Dinamo – to smo mi' Juraj Čošić.

U priopćenju se dodaje da je predstavnike udruge u svom uredu prije početka sjednice Gradske skupštine primio Mikulić, saslušao njihove zahtjeve i najavio daljnje razgovore o toj temi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:30