DEMANTIRAJU MEDIJE

PRIOPĆENJE ARBITRAŽNOG SUDA 'Sanader i Petrović pozvani su kao neovisni svjedoci''

 Srđan Vrančić / CROPIX

Konzultant MOL-a i bivši član Uprave Ine u vrijeme Ive Sanadera, Jozo Petrović, svjedočio je kao i bivši premijer u procesu arbitraže oko Ine u Londonu. Arbitražu oko Ine pokrenula je bivša Vlada RH kako bi dokazala da je MOL koruptivnim djelovanjem dobio upravljanje nad naftnom kompanijom.

Obzirom na brojne napise koji su se pojavili u hrvatskim medijima oko tog svjedočenja iz Arbitražnog suda odlučili su reagirati priopćenjem. Ističu kako su tvrdnje da su Sanader i Petrović svjedočili u korist MOL-a krive i netočne.

'Doktora Sanadera i gospodina Petrovića pozvao je predsjednik Arbitražnog suda kao neovisne svjedoke. Dakle, pojavili su se isključivo kao neovisni svjedoci Arbitražnog suda i nisu svjedočili niti u korist MOL-a, niti Republike Hrvatske', stoji u priopćenju.

Sa suda također poručuju kako su troškove njihovog putovanja u London snosile stranke u postupku.

Dodaju i da je sud naložio stranama u postupku da ponove kako su svjedočenja i drugi materijali predstavljeni sudu strogo povjerljivi i da su se obje strane obvezale da će poštovati stroga pravila povjerljivosti postupka.

Sud naglašava da nije primjereno da se pitanja koja su predmet rasprave na sudu dostavljaju javnosti, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:26