PODIGNUTE PRIJAVE

PROBLEMI ZBOG POKLON BONA ZA 'SLOBODAN PAD' Učenici iznanadili učiteljicu, no klub je nije zvao na skok: 'Vi ste pali s Marsa, napišite što hoćete'

Učenici četvrtog razreda za kraj školske godine lani su svojoj učiteljici Snježani Duić uplatili poklon-bon za tandemski skok padobranom

Učenici četvrtog razreda za kraj školske godine lani su svojoj učiteljici uplatili poklon-bon za tandemski skok padobranom. Poklon-bon vrijedio je godinu dana, tijekom kojih joj, tvrdi učiteljica, aeroklub nije ponudio termin za skok, zbog čega je zatražila povrat novca.

Kako je klub to odbio učiniti, učiteljica je podnijela prijave zrakoplovnoj inspekciji, državnom inspektoratu i Udruzi za zaštitu potrošača.

Poklon-bon uplaćen je 17. svibnja 2017. i koštao je 1600 kuna.

- Prilikom uplate dogovoreno je da se skok odradi u Lučkom kako bi moji učenici mogli prisustvovati i gledati. Prošlo je 365 dana od toga i nisam uspjela realizirati skok. Gospodin Darko Tupek iz Aerokluba "Slobodan Pad" u godinu dana nije uspio pronaći ni jedan dan za taj skok. Stalno nas zavlači izgovorima o kvaru aviona, ružnom vremenu ili se ne javlja na pozive i ne odgovara na e-mailove - požalila se učiteljica Snježana Duić iz zagrebačke Osnovne škole Vinka Žganca.

Nakon što su roditelji s učiteljicom zatražili povrat novca, klub je ponudio da se skok odradi u Sloveniji ili Mađarskoj, što je učiteljica odbila.

- Gospodin Tupek mi je nudio skakanje u Sloveniji i rekao da će mi osigurati besplatan prijevoz, a djecu, ako hoće gledati, neka voze roditelji, ali nije ponudio konkretan termin. To je bilo početkom svibnja. Prije dva tjedna nudio mi je Mađarsku, naravno, odbila sam. Prije ni jednom nije ponudio termin - priča učiteljica navodeći da je očito riječ o čovjeku koju ne vodi računa o tome da je uništio iznenađenje koje joj je pripremilo 20 desetogodišnjaka.

Dodaje kako ju je klub nakon svega obavijestio da je produžio trajanje bona za još 365 dana, no to joj nije prihvatljivo jer, kaže, iako se jako veselila tom skoku, nema povjerenja u osobu koja ih zavlači godinu dana (tandemski skok podrazumijeva skok iz aviona s visine do 3000 metara, osoba je privezana uz instruktora).

- Povrat novca ne možemo ostvariti jer poklon-bon uključuje jednogodišnju članarinu u klubu koja se ne može vratiti. Ne postoji instrument povrata novca. Osim toga, mi nikada nismo rekli da skačemo s Lučkog - kaže predsjednik kluba Darko Tupek, tvrdeći kako nikoga nisu prevarili, već da imaju problema sa zrakoplovom koji je na servisu od prosinca ili siječnja.

- Ni u jednom trenutku nismo rekli da nećemo realizirati taj skok. Što se padobranstva tiče, bez namjere hvale, ja sam najkvalificiraniji padobranac u Hrvatskoj. Imam sve dozvole, certifikate, članica smo američke padobranske asocijacije. Zar mislite da smo mi neka instant-organizacija koja vara ljude? Vi ste pali s Marsa, napišite što hoćete, ona nije jedina s kojom ne možemo napraviti skok zato što avion nije u letnom stanju - kaže Tupek.

Na pitanje kako namjerava riješiti problem, odgovara da će se "sutra javiti gospođi i riješiti situaciju na obostrano zadovoljstvo".

Katarina Anušić, majka učenika koja je lani uplatila novac za poklon-bon, navodi pak kako su joj u klubu tom prilikom rekli da će se skok realizirati u Zagrebu, a prije toga učiteljica se samo treba javiti i dogovoriti termin koji joj odgovara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:38