StoryEditor
SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ>NOVI MINISTAR PROMETA

Pročitajte tko je novi Milanovićev ministar: Vegetarijanac je, trenirakung fu, sluša TBF i Hladno pivo

Zorana Milanovića odbio prije godinu dana, ali danas više nije imao izbora
 Neja Markičević/CROPIX

Vegetarijanac je, trenira kung fu, sluša TBF i Hladno pivo. Uz vlastito prezime dodao je i ženino djevojačko. Tvrdi da je u politici privremeno . No, SDP-ov zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, najnoviji je izbor premijera Zorana Milanovića za ministra prometa.

Hajdaš Dončić jučer nije bio dostupan za komentar. Isključio je mobitel, a posebna premijerova savjetnica Zinka Bardić kazala je da će novi ministar tek danas dati izjavu za medije.

- Negdje je na putu - kazala nam je jučer Bardić.

Zamjena u Saboru

Iako je 38-godišnji Hajdaš Dončić želio mandat župana odraditi do kraja, čini se da premijer Milanović, nakon Komadinine ostavke, nije imao izbora. S Hajdašem je Milanović izuzetno dobar, zadovoljan je njegovim radom u županiji, a pozitivnim je ocijenio i to što je Hajdaš Dončić mnogo radio na projektima s EU. Hajdaš je još prošlo ljeto stranačkom šefu jasno rekao da nije zainteresiran za mjesto saborskog zastupnika. Premda ga je stranka odredila koordinatorom za treću izbornu jedinicu u kojoj je na Kukuriku listi bio na drugom mjestu odmah iza Radimira Čačića, namjeravao je ostati u županiji. - Želim svoj mandat odraditi do kraja - rekao je kolegama.

Milanović je njegov stav poštovao te je Hajdaš u Saboru dobio zamjenu, no tri mjeseca kasnije situacija se drastično promjenila.

- Točno je da je poštovana njegova želja da ne ide u Sabor, ali situacija se sada potpuno promjenila. Tko je mogao pretpostaviti da ćemo nakon samo tri mjeseca morati tražiti novog ministra - kaže nam visoki izvor u SDP -u.

Hajdaš Dončić nam je u lipnju prošle godine kazao kako sebe ne vidi u budućoj Milanovićevoj Vladi, iako su ga mediji svrstali među Milanovićevih 30 najvažnijih ljudi.

Svidio mi se na prvu

- Ne, zasad se još ne vidim u Vladi jer sam župan - izjavio je tada Hajdaš Dončić iako je bio siguran da će SDP pobjediti na izborima. Otvoreno nam je tada rekao i koliko je dobar s Milanovićem te nije tajio da ih, osim stranke, povezuje i ljubav prema crnim vinima.

- Uživam s njim popiti čašu vina i pojesti nešto. Našli smo se i na mentalnoj razini. Upoznali smo se kad je kretao u prvu kampanju za predsjednika SDP-a. Svidio mi se na prvu. Simpatično mi je kod njega to što se možemo konfrontirati, sukobiti mišljenja, volim kad ima malo mentalnog sukoba - rekao je Hajdaš.

Kao 15-godišnjak je bio utemeljitelj lokalnog HDZ-a

Hajdaš se školovao u Zagorju, a u Zagrebu upisao ekonomiju. Krajem 90-tih otišao je u Ameriku, ali nije tamo nastavio studij. Ipak se vratio u Hrvatsku i upisao magisterij.

- Prvi posao dobio sam u Regeneraciji, ali sam brzo krenuo u javni sekor te postao pročelnik - ispričao je Hajdaš. Tih godina upoznao je i direktoricu Razvojne agencije u Sloveniji Zlatu Ploštajner.

- Osnovao sam Zagorsku razvojnu agenciju, a zatim sam postao župan - ispričao je Hajdaš Dončić za kojeg je kasnije otkriveno da je bio i na listi utemeljitelja lokalnog HDZ-a. Objasnio je kako je tada imao 15 godina te da je njegov otac početkom 90-tih cijelu obitelj učlanio u HDZ, ali da je na tome i ostalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2020 07:36