SKUPA IMOVINA

PRODANA LUKSUZNA VILA CASTELLO KOJU SU KORISTILI TODORIĆI Doznalo se koliko je za nju plaćeno, Agrokor odustao od prodaje Gazdine jahte i helikoptera

 
 HANZA MEDIA

Vila Castello, objekt u vlasništvu Agrokora koji je obitelj Todorić koristila za odmor, prodana je za 8,1 milijuna eura (plus porezi) slovačkom investitoru. To je današnja odluka privremenog vijeća vjerovnika, objavili su u Agrokoru.

Izvijestili su i da se odustalo od prodaje jahte i helikoptera koje su Todorići također koristili jer Addiko banka ima založna prava pa se to ne može prodati prije nagodbe.

Proces prodaje vile Castello odvijao se u dvije faze - u prvoj je zaprimljeno šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine, a druga je uključivala predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada ove godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude.

Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10 posto tražene cijene i parafiranje ugovora o prodaji.

Prethodno je izvanredna uprava objavila da vilu Castello u Medveji prodaje za 7 milijuna eura bez PDV-a.

Villa Castello nalazi se u blizini plaže u Medveji, na posjedu ukupne površine 10.062 četvorna metra. Stambene površine u dva objekta je 969 četvornih metara, od čega u glavnoj zgradi dvorca 851. Uz glavnu zgradu je depadansa, odnosno pomoćni objekt za goste ili osoblje, s dva apartmana i zajedničkim dnevnim boravkom.

Glavna zgrada sagrađena je nad stijenama uz more 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma. Sastoji se od suterena, u kojem su servisne prostorije, poput sušione i praone rublja, prizemlja s trima salonima i kuhinjom, na prvom katu su četiri spavaće soba s pripadajućim kupaonicama dok je na drugom katu apartman sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom i kupaonicom. Najviši kat zgrade je toranj, odnosno vidikovac.

Oko zgrada su natkrivene terase s roštiljima, a podno objekata je sagrađeno pristanište za plovila s betoniranom plažom do kojih se stiže stepeništem. Sav okoliš je pomno hortikulturno uređen, s popločanim stazama preko travnjaka te pošljunčanom šetnicom iznad stijena na obali. Na livadi iznad objekata je bio improvizirani helidrom. Villa Castello se prodaje kao cjelina, zajedno s klasicističkim namještajem i umjetničkim slikama.

Pomorsko dobro uz Villu Castelo 2008. godine je odlukom Poglavarstva Primorsko-goranske županije dodijeljeno u koncesiju Agrokoru kao vlasniku kompleksa za godišnji iznos od 560.000 kuna te je ulaz bio onemogućen zidovima i metalnim šiljcima na granici kompleksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:54