'NAGRADA' ZA HRABROST

Prodavačica koja je prva progovorila o sramoti u trgovačkom lancu izgubila posao

Direktor Bosiljko Stanić

Hrabra zaposlenica vinkovačkog trgovačkog lanca Boso koja je prva izašla u javnost s pričom o šefu koji svoje zaposlenike prisiljava da ionako neveliku plaću dobrom dijelom potroše u toj istoj trgovini, nakon svog je istupa dobila otkaz, piše Dnevnik.hr.

Ivanka Dujmić kaže kako je nakon otkaza ostala u totalnom šoku i čak morala posegnuti za tabletama za smirenje. U obrazloženju otkaza stoji kako joj je otkaz ugovora o radu uručen zbog zatvaranja poslovnice u kojoj je radila i lošeg poslovanja tvrtke.

Podsjećamo, radnicama je vlasnik trgovačkog lanca naredio da svakog mjeseca po 700 kuna od svoje plaće potroše u njegovoj trgovini, a za svakakve minorne prijestupe dodatno ih je kažnjavao iznosima od 200 do 300 kuna. Također, zaposlenici su bili prisiljeni po svaku cijenu prodavati robu pred istekom trajanja, no kako takvu robu više nisu smjeli vraćati u skladište, bili su je primorati kupovati sami.

Gospođa Dujmić prvi put je o hororu u kojem radi progovorila u emisiji Provjereno Nove TV. Suočen s teškim optužbama svojih zaposlenica, vlasnik trgovačkog lanca Boso, Bosiljko Stanić, dao je nevjerojatan odgovor: 'Slušajte me, da li stado misli ili predvodnik stada misli?'.

Iako ovakvo zlostavljanje radnika traje već neko vrijeme, nitko se dosad nije usudio s time izići u javnost zbog stalnih prijetnji otkazima, koje su se, vidi se sada, u slučaju gospođe Dujmić i obistinile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:20