AFERA LAŽNE DIPLOME

'PROFESOR' IZ KRIŽEVACA DAO OTKAZ I OTIŠAO U NJEMAČKU Znao je što ga čeka kad se otkrije da mu je diploma lažna, a supruga mu je na listi za EU izbore

 
Saša Đurđić, profesor iz srednje škole u Križevcima koji je radio s lažnom diplomom
 Podravski.hr

Podravski list donosi detalje o profesoru stručne grupe predmeta u križevačkoj srednjoj školi, koji je radio s lažnom diplomom, o čemu je prvi pisao Jutarnji list.

Radi se o Saši Đurđiću koji je 16 godina predavao u srednjoj školi u Križevcima. On je s lažnom diplomom Fakulteta strojarstva i brodogradnje predavao matematičku skupinu predmeta, a čak je i bio zamjenik ravnateljici. Planirao se i sam kandidirati za mjesto ravnatelja.

I Đurđić je jedan od profesora koji su dali otkaz kada je krenula provjera lažnih diploma. Đurđić je otišao u Njemačku nakon što je doznao što ga čeka kad se otkrije da je njegova diploma lažna.

'Škola je u ovom postupku učinila sve što je trebalo pravno učiniti odmah nakon što smo dobili informaciju. Kolega je odlučio dati otkaz. Ja nisam nikom ništa uvjetovala. Nemam namjeru nikome suditi niti komentirati jer ne želim pretpostavljati. Očekujem da institucije rade svoj posao. Također smatram da bi bilo fer da se ovakve provjere naprave u svim vrstama ustanova, institucija i državnih poduzeća u kojima to još nije učinjeno', rekla je za Podravski list v.d. ravnateljica škole Gordana Juran Ratković.

Otkriveno je i da je supruga lažnog profesora, Milica Đurđić, na listi HDS-a za nadolazeće izbore za Europski parlament.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:53