NAJBOLJA UMJETNIČKA OSTVARENJA

PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADA VLADIMIR NAZOR Priznanja za životno djelo Feđi Šehoviću, Rajku Grliću, Draganu Despotu...

 
Feđa Šehović
 Nikša Duper / HANZA MEDIA

ZAGREB - Nagradu "Vladimir Nazor" za životno djelo iz područja književnosti dobio je književnik Feđa Šehović, a godišnju nagradu Branko Maleš za zbirku pjesama "Mutno", priopćilo je Ministarstvo kulture.

Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" kojim je predsjedao akademika Zvonko Kusić je na sjednici održanoj 22. svibnja donio odluke o dobitnicima Nagrade "Vladimir Nazor" za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Nagradu za životno djelo iz područja glazbe dobio je Dubravko Detoni dok je godišnja nagrada pripala pijanistu Ivanu Krpanu za recital u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu te za koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu osvojene nagrade na 61. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Feruccio Busoni u Bolzanu u Italiji.

Iz područja filmske umjetnosti nagrada za životno djelo pripala je Rajku Grliću, a godišnja nagrada Goranu Bogdanu za glavnu ulogu u filmu "Agape".

Nagrada za životno djelo pripala je Biserki Baretić iz područja likovne i primijenjene umjetnosti, a godišnja nagrada Daliboru Martinisu za izložbu "Data Recovery 1969-2077" u Muzeju suvremene umjetnosti.

Zagreb, 021216.
U Muzeju suvremene umjetnosti 06.12. otvara se izlozba Data Recovery 1969.-2007. autora Dalibora Martinisa. 
Na fotografiji: Dalibor Martinis.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / HANZA MEDIA
Dalibor Martinis

Za kazališne umjetnosti nagrada za životno djelo dobio je Dragan Despot, godišnja nagradu Rene Medvešek za režiju predstave "Tko pjeva zlo ne misli" u HNK-u u Zagrebu.

Nagrada za životno djelo iz područja arhitekture i urbanizma pripala je Antunu Šatari, a godišnja nagrada autorima Mireli Bošnjak, Mirku Buviniću i Maji Ferlan Zimmermann za projektni ured x3m – arhitektura + urbanizam, za Osnovnu školu Pazdigrad na Žnjanu u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 02:42