MUČAN SLUČAJ

PROGOVORILA BIVŠA SUPRUGA ZADARSKOG FRITZLA, U BRAKU SU BILI 28 GODINA 'Trebao je dobiti i više od 40 godina, ja bih ga poslala na električnu stolicu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.09.2017. u 09:28

Zadar, 280917.
Pedesetjednogodisnji Zadranin koji je 16 godina silovao vlastitu kcerku i s njome dobio dijete osudjen je danas na Zupanijskom sudu na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora. Sudac Boris Radman osudio ga je po svih pet tocaka optuznice dobivsi ukupno 54 godine zatvora, te mu je izrekao sigurnosnu mjeru obaveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od dvije godine, ali i obvezu da podmiri sudske troskove od ukupno 41,505 kuna.
Na fotografiji: osudjenik u pratnji pravosudne policije.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / CROPIX

Kad sam čula presudu, osjetila sam olakšanje. Bila sam zadovoljna, sretna. Trebao je dobiti i više. Ja bih ga najradije poslala na električnu stolicu.

Govori to tihim glasom bivša supruga 51-godišnjeg Zadranina koji je u četvrtak na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 40 godina zatvora zbog dugogodišnjeg silovanja rođene kćerke s kojom je dobio i dijete te psihičkog i fizičkog maltretiranja šestero djece i supruge, piše Zadarski.hr.

Zadarski Fritzl svoju je najstariju kćerku počeo silovati u dobi od 12 godina i nije prestao sve do prošle godine kada je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina. U tom razdoblju silovao ju je više od 1500 puta, što je sve opisano u obrazloženju presude suca Borisa Radmana.

U namjeri da dobiju komentar nekog od članova obitelji koja je tijekom 15 godina bila izložena monstruoznom i bestijalnom zlostavljanju od strane poremećenog, agresivnog i dominantnog oca, novinari Zadarskog.hr pozvonili su na vrata njihova doma, bez prethodne najave.

Kad se iza drvenih vrata pojavila žena sitne građe, u ranim 50-ima, i kad su joj se predstavili, spremno je novinare pozvala u kuću i s iznenađujućom lakoćom započeli su razgovor o neizrecivim traumama kroz koje su ona i njezina djeca godinama prolazili.

Od svog zlostavljača uspjela se razvesti u siječnju ove godine, nakon 28 godina braka, a zahtjev je podnijela odmah nakon njegova privođenja krajem srpnja prošle godine.

- Mi smo sada normalna obitelj. Od kada njega nema, mirnije se živi. Sad i djeca žive normalnije nego ikad prije. Žive onako kako su oduvijek trebala živjeti u jednoj normalnoj obitelji. Svi su već punoljetni i polagano izgrađuju svoje živote. Živimo skromno, ali mirno, blagoslovljeno. Ja sam uvijek bila sretna s malim stvarima, a mi sad imamo upravo to: mir u kući – ispričala je ova jedostavna i skromna Zadranka.

ELIPSO

Izdvajamo