SAŠA MUČNJAK

Progovorio napadač na Pupovca: 'To nema veze s politikom i Srbima, za sve je kriv jedan događaj na Cvjetnom trgu otprije nekoliko godina...'

 
lijevo gore: Milorad Pupovac; lijevo dolje: bistro Amfora; desno: Saša Mučnjak
 CROPIX, screenshot YouTube

Nakon što je zbog bacanja ostatka hrane na saborskog zastupnika Milorada Pupovca uhićen 36-godišnji Saša Mučnjak, on je za Novi list progovorio o razlozima zbog kojih se tako ponio prema Pupovcu. Kaže da taj napad nema veze s politikom, već za sve krivi razliku u sustavima vrijednosti i događaj od prije nekoliko godina.

Podsjetimo, taj se napad dogodio 28. rujna na zagrebačkoj tržnici Dolac, kad je Mučnjak na Pupovca bacio krišku limuna i komadiće gavuna koje je tamo ručao. Mučnjak kaže da s Pupovcem nikad nije razgovarao niti ga poznaje osobno, u političkom smislu nema ništa protiv njega ili protiv Srba, niti ga politika zanima, a za napad se odlučio impulzivno, i zo zbog toga što se Pupovac prije nekoliko godina udvarao njegovoj ženi.

'Naš konflikt dogodio se na ljudskoj razini jer me zasmetao jedan njegov postupak koji je u mom sustavu vrijednosti nedopustiv. Moja je žena sjedila na kavi u kafiću na Cvjetnom trgu u društvu prijateljica. Pupovac je sjedio pokraj njih sa svojim društvom i čitavo ju vrijeme nepristojno odmjeravao. Rekla mi je da se osjećala neugodno zbog toga. Nakon nekog vremena, Pupovac je prišao mojoj supruzi, dodirnuo joj koljeno, pružio svoju posjetnicu i rekao joj da mu se obrati ako joj ikad zatreba posao ili što drugo', ispričao je Mučnjak i dodao da mu je supruga o tom događaju ispričala tek godinama kasnije, javlja Novi list.

'Kada je prošao kraj mene impulzivno sam, u djeliću sekunde, na njega bacio krišku limuna i komadiće gavuna koje sam ručao', kaže Mučnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 20:53