INFRASTRUKTURA

PROJEKT KOJEG SU ČEKALI 17 GODINA Stanovnici Erduta od ove će se godine napokon grijati na plin

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.06.2019. u 17:47

, Image: 184890844, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no, Credit line: Profimedia, ImageSource
Profimedia, ImageSource

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je u petak, nakon što je potpisao ugovor o koncesiji za distribuciju plina na području erdutske općine, da će se građani i poduzetnici na području te općine 17 godina nakon izgradnje plinske mreže ove sezone moći koristiti plinom kao energentom.

Ugovor o koncesiji za distribuciju plina na području općine Erduta Anušić je potpisao s izvršnim direktorom Prvoga plinarskog društva - Distribucije plina d.o.o. iz Vukovara Markom Horvackim Zivalovim.

Anušić je tom prigodom rekao da je plinska mreža prošlih nekoliko mjeseci "obnovljena u cijelosti i pripremljena za distribuciju".

Horvacki Zivalov je podsjetio kako je plinska mreža izgrađena prije 17 godina, ali "nikada nije bila u funkciji".

- Mrežu smo u tri naselja doveli u odlično stanje i krećemo s puštanjem plina i priključenjima. Do kraja rujna riješit ćemo i mrežu u Aljmašu - dodao je.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić-Milardović je rekla kako je utvrđena vrijednost koncesije 41,4 milijuna kuna te da je na javni poziv stigla samo ponuda Prvoga plinarskog društva - Distribucije plina d.o.o., koja je ispunjavala sve tražene uvjete.

Po njezinim riječima, osječko-baranjska Županijska skupština donijela je nakon toga odluku o davanju koncesije tom društvu.

Za obavljanje djelatnosti koncesionar se obvezao plaćati naknadu od 1,5 posto ostvarenog prihoda od distribucije plina u protekloj godini na području za koje se daje koncesija, što iznosi oko 620.000 tisuća kuna, zaključila je Katavić-Milardović

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo