KOLONE NA CESTI

Prometne nesreće i radovi na cesti: Diljem hrvatske kolone u prometu

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali D8 zatvorena je dionica između Novog Vinodolskog i Selca, a vozi se obilazno preko Bribira

ZAGREB - Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali D8 zatvorena je dionica između Novog Vinodolskog i Selca, a vozi se obilazno preko Bribira, izvijestio je u 11,30 Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na dionici autoceste A1 između Karlovca i Zagreba, na Istarskom ipsilonu te duž Jadranske magistrale D8.

Nakon očevida prometne nesreće na čvoru Vrata, dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb od čvora Delnice u smjeru Rijeke i Krka vozi se usporeno i u koloni. Gužva je na čvoru Oštrovica kod izlaska prema Krku i Crikvenici pa HAK vozače upozorava na oprez i moli za strpljenje.

Zbog radova na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvica kod Koranskog mosta vozi se vrlo sporo u koloni, uz regulaciju prometa semaforima.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, posebice na dionici autoceste A1 između Karlovca i Zagreba, na Istarskom ipsilonu te duž Jadranske magistrale D8.

Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste: D1 između Velikog Trgovišća i Luke, D28 državna cesta u Predavcu, D31 Velika Gorica-Mala Buna, D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac, D39 Cista Provo-Aržano, D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike).

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet danas od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

Za teretna vozila zatvorene su ceste: ŽC3124 Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina–Novska, ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta), Podravska magistrala D2 od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca) i D29 Marija Bistrica-Soblinec.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: Kaštel i Rupa u oba smjera, Bregana, Stara Gradiška, Županja i Macelj na ulasku, te Pasjak i Plovanija na izlasku iz zemlje.

Trajekti plove prema plovidbenom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:08