ODLUKA SKUPŠTINE

PROMJENA U UPRAVI EPH Za novu predsjednicu imenovana ekonomistica Zrinka Vuković Berić

 Elvir Tabaković/Cropix

Skupština Europapress holdinga, najvećeg medijskog izdavača u Hrvatskoj, u čijem je vlasničkom portfelju i Jutarnji list, u utorak je, slijedeći promjenu vlasničke strukture Holdinga, promijenila sastav Uprave Holdinga, u koju je, kao zasad jedini član, imenovana Zrinka Vuković Berić, dosadašnja direktorica financija i prokuristica Odvjetničkog društva Hanžeković i partneri.

Gđa Vuković Berić na tom će mjestu zamijeniti dosadašnjeg većinskog vlasnika i jedinog člana Uprave Ninoslava Pavića.

Tim korakom počinje završna faza restrukturiranja EPH koji bi, prema planu iz predstečajne nagodbe, trebao postati konsolidirana kompanija.

Zrinka Vuković Berić karijeru je započela u Zagrebačkoj banci, tri godine bila je članica Uprave HOK osiguranja, a od 2007. je u Odvjetničkom društvu Hanžeković i partneri. Članica je Nadzornog odbora Genere d.d.

Nova Uprava očekuje da će Europapress holding sa svojim brojnim izdanjima, među kojima su, uz Jutarnji list s pratećim izdanjima, i Slobodna Dalmacija, tjednici Gloria i Globus, mjesečnik OK i hrvatsko izdanje magazina Forbes, te brojna druga manja izdanja, u relativno kratkom razdoblju postati zdrava i profitabilna kompanija, neovisna i otporna na bilo kakvu vrstu pritisaka.

U najskorije vrijeme Uprava društva trebala bi dobiti još jednog člana, a bit će imenovan i Nadzorni odbor društva koji će biti sastavljen od visokoobrazovanih, a politički neovisnih članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:37