JACOB LINGO

PRONAĐEN JE NESTALI AMERIKANAC Obitelj objavila kako je došlo do sretnog raspleta: 'Primili smo prijeteću poruku, provjeravao ju je i FBI...'

 
Jacob Andrew Lingo
 Privatni album

Amerikanac Jacob Andrew Lingo (18) koji je nestao u Hrvatskoj i kojeg su tražili zadnjih 10 dana, pronađen je živ i siguran.

Prijateljica obitelji, koja se i bila javila Jutarnjem listu s molbom da se objavi informacija o Jacobovom nestanku, poslala nam je mail i obavijestila nas da je Jacob nađen u Hrvatskoj te zahvalila na objavi teksta u Jutarnjem listu.

- Njegova majka i ja vjerujemo da je ta objava pridonijela aktivnijem postupanju policije i na sreću potraga je sretno okončana. Zahvaljujem svima koji su u njoj sudjelovali - rekla je prijateljica.

Na Facebook stranici "Missing Jacob Lingo in Croatia" također je potvrđeno da je mladi Amerikanac pronađen.

- Hvala svima koji su podijelili ovu informaciju, koji su nam pružili podršku i molili za Jacoba. Stupili smo u kontakt s Jacobom i on je siguran! Primili smo ranije prijeteću poruku od jedne osobe koja je rekla da je Jacobova sigurnost ugrožena, a tu je dojavu provjeravao i FBI. Bili smo zabrinuti jer je putovao sam, a ova prijetnja je tu zabrinutost pretvorila u paniku. Američka ambasada i hrvatska policija vrlo su intenzivno radile kako bi pronašle Jacoba. Zahvalni smo na svim ponudama ljudi koji su nam željeli pomoći i koji su iskazali brigu za našeg sina - stoji u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:18