KOBNA NOĆ NA BRODU

PRONAŠLI SMO BROD ATLANTIA NA KOJEMU SE DOGODILA TRAGEDIJA Drveni jedrenjak izgrađen je 1992., a tjedni najam iznosi do 11.900 eura

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.08.2019. u 14:17

Atlantia Cruising

 

Brod Atlantia, na kojemu su se jučer otrovali talijanski turisti, pri čemu je jedan smrtno stradao, iznajmljen je u Hrvatskoj. Nekoliko čarter tvrtki ima u svojoj ponudi luksuznu jedrilicu sagrađen 1992. godine. Riječ je o guletu dužine 21 metar, sa bazom u blizini Splita, koji može primiti do 10 gostiju u pet kabina.

Atlantia Cruising

Detaljne informacije o brodu pronašli smo na stranici tvrtke Atlantia Cruising, iako se isti brod nalazi i u ponudi drugih čarter tvrtki.

Atlantia Cruising

U ponudi se ističe kako je glavna paluba tradicionalnog drvenog guleta idealna za obrok na otvorenom i uživanje u večerima na brodu na udobnim sofama na palubi.

Atlantia Cruising

Madraci za sunčanje su gostima na raspolaganju na palubi za sunčanje, kao i suncobrani na krmi i provi. Na brodu se nalazi i oprema za morske aktivnosti: kanu, oprema za ronjenje i ribolov, daska za jedrenje.

Atlantia Cruising

Posada govori engleski i hrvatski, a sastoji se od kapetana, mornara i kuhara koji priprema samo najbolja jela hrvatske i mediteranske kuhinje, napominje se na stranici.

Atlantia Cruising

Brod je renoviran 2009. te 2015. godine, a tjedno se iznajmljuje po cijeni do najviše 11.900 eura (oko 88.000 kuna) u špici turističke sezone.

Atlantia Cruising

Kako smo već pisali, glavni uzrok tragedije na brodu na Hvaru, kako se neslužbeno može čuti, leži u agregatu na brodu odakle se širi toksičan plin.

Atlantia Cruising

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo