ŽIVOTNI PROJEKT

Propali pregovori o splitskom hotelu. Željko Kerum: Marjan ću prodati, ali neću Končaru!

    AUTOR:
    • Nevenka Horvat

  • OBJAVLJENO:
  • 01.06.2012. u 08:01

Jakov Prkić / CROPIX

Nemam niti kune dospjelog duga prema bankama i državi. Mojim zaposlenicima plaća ne kasni ni dana, kaže splitski gradonačelnik Željko Kerum

Željko Kerum , prvi čovjek Splita i prvi biznismen među Splićanima, potvrdio nam je da više ne pregovara s Dankom Končarom, ali zato ima druge potencijalne kupce za svoj životni projekt - luksuzni hotel Marjan na Zapadnoj obali .

- S gospodinom Končarem na tu temu više ne razgovaram, ali budite sigurni, Marjan ću prodati ili ga dovršiti s nekim u partnerstvu i to će se znati uskoro. Taj projekt nikada nije ni bio upitan - rekao nam je Kerum u telefonskom razgovoru.

Pojasnio je kako su netočne informacije da je u velikim financijskim problemima jer mu 1. lipnja dospijeva na naplatu 34 milijuna kuna kredita Hypo banke koji je podigao za gradnju Marjana.

- To su sve podvale, ja s današnjim danom nemam niti kune dospjelog neplaćenog duga ni prema bankama niti prema državi, a niti će mi sutra zbog tog kredita banka sjesti na imovinu. Mojim zaposlenicima plaća ne kasni ni dana, dakle ja nisam čovjek u financijskim problemima, a pogotovo ne pred bankrotom. U projekt Marjan uložio sam 70 milijuna eura vlastitog novca zarađenog u 20 godina i s uredno plaćenim porezom - istaknuo je Kerum.

Premda ne navodi tko su mu potencijalni kupci ili partneri za dovršetak gradnje Marjana, poznato je da je na tu temu razgovarao s njemačkim milijunašem Hartmutom Lademacherom, vlasnikom Mirador Kempinski hotela. U razgovorima je navodno i s ruskim investitorima te jednim američkim investicijskim fondom.

Izdvajamo