SLIČAN SCENARIJ MOGUĆ I NA N1

PROPALO PREDIZBORNO SUČELJAVANJE NA RTL-u Pozvano četvero najjačih kandidata, ali Grabar-Kitarović odbila doći pa su odustali i Škoro i Milanović

Miroslav Škoro, Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Mislav Kolakušić
 Darko Tomas, Damjan Tadic, Goran Mehkek, Boris Kovacev / CROPIX

Televizijsko predizborno sučeljavanje koje je uoči prvog kruga predsjedničkih izbora namjeravala organizirati RTL Televizija propalo je nakon što je kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odbila sudjelovanje 'zbog obveza u kampanji'.

Kako je objavio RTL, nakon što su pozvali vodeće kandidate na sučeljavanje 20. prosinca, sukladno mjesečnoj anketi javnog mnijenja, stigli su odgovori iz vodećih stožera.

- Prvi je na naš poziv odgovorio kandidat Mislav Kolakušić koji je putem svoje Facebook stranice poručio kako će se pozivu odazvati te pritom odlučio potaknuti svoje protukandidate da učine isto. Ipak, RTL-u je danas iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović odgovoreno kako aktualna predsjednica ne može doći na sučeljavanje zbog obveza u kampanji, odnosno činjenice da je u vrijeme ponuđenog termina organiziran njezin završni skup, navodi RTL.

- Iz Stožera Zorana Milanovića za RTL su odgovorili kako se on 'već mjesecima javno zalaže za debatu predsjedničkih kandidata, da je ona već trebala biti održana, da je potrebna i važna, ali samo debata u kojoj će predsjednica sudjelovati kao kandidatkinja na izborima'. Sličan odgovor stiže i iz stožera Miroslava Škore. Podsjećaju kako su za sučeljavanje bili otvoreni, no samo ako budu prisutni svi pozvani kandidati. Budući da se nisu odazvali kandidati najjačih stranaka, iz Škorinog stožera poručuju kako za njih sučeljavanje, ako nije u punom sastavu, nema smisla, zaključuje RTL.

O svojoj potencijalnoj debati s istih četvero kandidata oglasila se u ponedjeljak i televizija N1.

- N1 je za ove predsjedničke izbore odlučio dati priliku predsjedničkim kandidatima da, u različitim formatima, predstave sebe i programe u našem programu. Sudjelovanje u našoj debati, koja se snima u petak poslijepodne, odmah je potvrdio Mislav Kolakušić, navode na ovoj televiziji.

- Iz stožera aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović urednici TNT-a Nataši Božić odgovorili su da neće doći zbog obveza u kampanji zbog kojih im ne odgovara termin naše debate. I dalje čekamo odgovore iz stožera Miroslava Škore. Škoro, kao i Zoran Milanović, su dosad više puta govorili da ne bježe od sučeljavanja. Iz stožera Zorana Milanovića javljaju kako se "predsjednički kandidat Zoran Milanović već mjesecima javno i jasno zalaže za debatu predsjedničkih kandidata. Smatra da je debatu već trebalo održati, da je potrebna i važna, ali samo debata u kojoj će sudjelovati predsjednica države koja je kandidatkinja na izborima", naveli su na televiziji N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:46