NIŠTA OD DOGOVORA

PROPALO TAJNO GLASANJE, NITI JEDNA KANDIDATKINJA NIJE DOBILA DOVOLJAN BROJ GLASOVA Sabor nije uspio odlučiti između Novaković i Orešković

 
Nataša Novaković, Dalija Orešković
 CROPIX

NOVO 15:35 Nitko nije izabran za čelno mjesto Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Nataša Novaković je dobila 75 glasova, a Dalija Orešković 46. Božić, Ivanjek, Jozić Ileković i Vučetić su novi članovi Povjerenstva.

Za izbor je bilo potrebno 76 glasova, no nitko nije dobio potreban broj glasova.

----------------------------------------------

Vladajuća koalicija održala je u četvrtak sastanak na kojem je dogovoreno kako će u petak glasovati za predsjednicu i članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Glasanje je tajno, a za izbor je potrebno 76 glasova.

Vladajući su djelomično dogovorili i ostale članove. Tako bi za članove Povjerenstva trebali biti izabrani Davorin Ivanjek i Tatijana Vučetić te još dvoje kandidata, no prije samog glasovanja ujutro će biti održane posljednje konzultacije da bi se definiralo konačan popis članova za koje će se glasovati, piše N1.

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja u petak raspravom o potvrđivanju Sporazuma o strateškom partnerstvu između Europske unije i njezinih država članica s Kanadom, nakon čega bi trebalo uslijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama, među kojima i o novim članovima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Sabor bi trebao izabrati novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Prošlom je mandat istekao 11. veljače. Za pet mjesta u tom tijelu – predsjednika i četiri člana nadležni Odbor za izbor i imenovanja predložio je devet kandidata: za predsjednicu Daliju Orešković i Natašu Novaković, a za članove Davorina Ivanjeka, Tatijanu Vučetić, Tončicu Božić, Aleksandru Jozić Ileković, Antoniju Petričušić, Dragana Zelića i Duju Prkuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:53