NESREĆA TIJEKOM RADOVA

PROPAO ASFALT NA AUTOCESTI A4 ZAGREB-GORIČAN Enormna rupa neće biti sanirana još barem 5-6 dana, promet u blokadi

Varazdin, 290915.Autocesta A4 izmedju cvorova Varazdin i Ludbreg zatvorena je za sav promet zbog ostecenja autoceste.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u srijedu je najavio da bi jedna traka autoceste Goričan - Zagreb na dionici između Varaždina i Ludbrega, trebala biti puštena u promet za pet-šest dana.

"Po zadnjim informacijama, HAC interventnim sredstvima sanira jednu traku autoceste i za 5 do 6 dana trebala bi biti puštena u promet, a onda će se početi sa sanacijom druge trake", rekao je Hajdaš Dončić u izjavi za novinare za obilaska prometnih projekata u Međimurskoj županiji.

Kazao je da će posljedice zatvaranja dionice snositi izvođač radova koji je kopao ispod autoceste te dodao da je HAC pravovremeno informirao sve sudionike o obustavi prometa i da nije kriv.

Zbog urušavanja dijela kolnika na 31. kilometru autoceste A4 Zagreb-Goričan, za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Varaždin i Ludbreg u oba smjera. Obilazak je državnim cestama između Varaždina i Ludbrega.

Tijekom dana Hajdaš Dončić je obišao i izgradnju južne obilaznice Nedelišća na koju bi se trebao preusmjeriti promet oko 17 tisuća vozila koja dnevno prolaze relacijom Čakovec – Varaždin.

Govoreći o tempu izgradnje obilaznice rekao je kako će za osam mjeseci biti gotova studija izvodljivosti, a nakon toga slijedi studija utjecaja na okoliš i otkup zemljišta.

Nakon Nedelišća ministar Hajdaš Dončić obišao je radove na izgradnji novog rotora u Čakovcu te sanaciji klizišta u Štrigovi.

Na novinarsku zamolbu za komentar izbornog programa HDZ-a, Hajdaš Dončić je ponovio jutrošnju konstataciju da ga taj program podsjeća na loš seminarski rad.

"Meni kao bivšem profesoru ekonomije izgleda kao loš seminarski rad iz neke prosječne američke države, recimo Nebraske", izjavio je Hajdaš Dončić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:31