VRKIĆEVA POBJEDA

PROPAO PLAN HDZ-a Ništa od rušenja rekordnog proračuna i preustroja vlasti u Osijeku!

Ivan Vrkić
 Vlado Kos / CROPIX

Proračun Grada Osijeka u sljedećoj će godini iznositi rekordnih 812,8 milijuna kuna. Epilog je to sjednice Gradskog vijeća održane u petak na kojoj je bez ikakvih problema prošao prijedlog proračuna gradonačelnika Ivana Vrkića, a čime je i definitivno otklonjena opcija rušenja proračuna, ali i predsjednika Gradskog vijeća Željka Požege (Most nezavisnih lista), na čemu je unazad mjesec-dva radio osječki HDZ.

Podsjetimo, HDZ Osijek imao je plan rušenjem proračuna srušiti i predsjednika Gradskog vijeća za što su unazad mjesec i nešto dana lobirali među vijećnicima vladajuće većine tražeći troje među njima koji bi im u tome pomogli.

Dvojica su trebali biti bivši HDSSB-ovci Dragan Vulin i Karlo Šatvar, koji su početkom studenoga za Jutarnji list i potvrdili da se o tome vode razgovori, ali da konkretnog dogovora nema.

Danas je jasno da HDZ nije uspio pronaći troje vijećnika koji bi ih u tome podržali, a svoj glas za proračun dali su i Vulin i Šatvar.

Ukupno je za bio 21 vijećnik, a protiv njih 15. Tako je Osijek dobio najveći proračun u svojoj povijesti koji je čak 213 milijuna kuna veći od rebalansiranog proračuna za 2019. godinu. Doduše, u tih 213 milijuna je i 131 milijun kuna za plaće prosvjetnih djelatnika koje od sljedeće godine iz državnog ulaze u sastav gradskog proračuna.

No, i bez toga proračun je veći za 82 milijuna kuna. Oporba predvođena HDZ-om bila je protiv takvog proračuna smatrajući da je nerealno isplaniran, a HDZ i lista „Biraj bolje“ podnijeli su i 11 amandmana koje je Gradska uprava odbila, pa je proračun ostao i sadržajno onakav kakav je i predložen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:44