PUCNJAVA NA ADVENTU

'PROŠETALA SAM VEČERAS PO TOM SAJMU I IZBJEGLA PUCNJAVU' Hrvatska eurozastupnica Biljana Borzan progovorila o drami u Strasbourgu

 REUTERS/CROPIX

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan javila se u program N1 televizije iz Strasbourga u kojemu se u utorak navečer na adventskom sajmu u centru grada dogodila smrtonosna pucnjava zbog koje je blokiran i sam Europski parlament.

- Moj hotel je centru grada. Izašla sam večeras prošetati po sajmu. Uspjela sam izbjeći tu pucnjavu, nisam čula što s dogodilo, odjednom sam vidjela silan metež i policija nije puštala nikoga prema centru grada. Sada sam par stotina metara od tog trga, sve je prazno. Iz EP-a dobivamo informaciju da se ne krećemo nigdje i da napadač još nije uhvaćen. Još su vrlo visoke mjere opreza, rekla je Borzan.

Kazala je i kako je Europski parlament blokiran, no da su naši zastupnici na sigurnom.

- U kontaktu sam s kolegama i kolegicama. Ruža Tomašić mi se još nije javila, [Dubravka] Šuica jest, [Marijana] Petir je u redu. Poražavajuće je da su kontrole na ulazu u centar danas bile pojačane. Policija je pregledala građane, napadač se očito uspio provući, rekla je Biljana Borzan za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:47