'ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE'

PROTIV ALKOHOLA, DROGE, KOCKE, HULIGANIZMA I GOVORA MRŽNJE Ministar Božinović predstavio veliku nacionalnu preventivnu kampanju

 

Ministar unutarnjih poslova Bavor Božinović i predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić predstavili su u utorak u Slanom nacionalnu kampanju ''Zajedno možemo više - u akciji s policijom".

Kampanja u sklopu Turneje radosti Sportskih igara mladih 2018. sastoji se od niza preventivnih i animacijskih aktivnosti usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u sportskom duhu, ali i pozitivne navijačke kulture koja, po riječima ministra Božinovića, isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na "fair play", toleranciju i korektno navijanje.

"Policija se ne bavi samo represivnim akcijama. Ono na čemu Ministarstvo unutarnjih poslova inzistira je preventiva. Zato koristimo svaku prigodu i svaku akciju poput ove s entuzijastima iz Plazma Sportskih igara mladih. I jedni i drugi obraćamo se djeci kroz sport", kazao je Božinović.

Niz edukativnih sadržaja na više info punktova

U MUP-u ističu da će se na javnim površinama u gradovima gdje će se održavati manifestacije u sklopu Turneje radosti Sportskih igara mladih biti pripremljen niz informativno - edukativnih kutaka podijeljenih u više punktova različitih tematika.

Na info punktu nazvanom "Policajac prijatelj pomagač" djeca će se družiti s policajcima od kojih će dobivati korisne savjete, ali i publikacije na temu prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti zlouporabe droga, alkohola i kocke. Ostali punktovi nosit će nazive "Zajedno protiv govora mržnje", "Koliko alkohol škodi", "Zaviri u Mobilni preventivni centar policije", "Upoznaj policijske vještine, policijsku opremu i tehniku", "Program prometne kulture za najmlađe", "Čemu nas uči simulator vožnje motocikla", itd.

Baklja zapaljena u Slanom

Program je službeno započeo simboličnim paljenjem baklje Plazme Sportskih igara mladih 2018. koju su zajednički zapalili Božinović i Marić, a baklju je u pratnji učenika donio najbolji vaterpolist Europe i kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije Marko Bijač.

Plazma Sportske igre mladih ove godine obilježavaju 22. godišnjicu postojanja. Kao najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi učenicima osnovnih i srednjih škola pruža priliku da od travnja do kolovoza besplatno sudjeluju u natjecanjima malog nogometa, rukometa, odbojke, ulične košarke, tenisa, stolnog tenisa, šaha, odbojke na pijesku, graničara i utrke na 60 metara. U 22 godine postojanja igre su okupile više od 1,2 milijuna sudionika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:14