NA PODRUČJU BOLA

PROTUPOŽARNE SNAGE HRZ-a GASILE POŽAR NA BRAČU I nakon završetka protupožarne sezone angažirani su svakodnevno

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.02.2020. u 18:29

Trogir, 220719.
Pozar koji je izbio uslijed udara groma kod Planog gase kanader i helikopter iz sastava Protupozarnih namjenski organiziranih snaga Oruzanih snaga RH .
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / Ilustracija / CROPIX

Protupožarne zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) gasile su u nedjelju požar na području Bola, na otoku Braču, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

U gašenju su sudjelovali Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku.

Ovo je drugi dana zaredom da su zračne snage HRZ-a angažirane u gašenju požara. Jučer su, naime, Canadair i Airtractor djelovali na lokaciji Pelješac-Ston u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a na požarište su izbacili 210 tona vode.

Letačke protupožarne posade i nakon završetka protupožarne sezone nalaze se u svakodnevnom dežurstvu i spremnosti za angažman na požarištima. Tako su od početka ove godine gasile ukupno 11 požara (5 u Splitsko-dalmatinskoj, 4 u Šibensko-kninskoj i 2 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji), naveli su iz MORH-a.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo