NOVI SLUČAJ

PRVA LAŽNA DIPLOMA U ISTRI Učiteljica gotovo 30 godina radila u osnovnoj školi, čak se i natjecala za mjesto ravnateljice

Ilustracija
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Učiteljica koja je s lažnom diplomom godinama radila u osnovnoj školi Buje u Istri, s istom je lažnom diplomom upisala dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja, a prijavila se i za radno mjesto ravnateljice, iako na tu poziciju nije izabrana, piše Glas Istre.

Radi se o lažnoj diplomi koja je nakon provjere u OŠ Mate Malota u Bujama otkrivena prije mjesec dana, a to je prvi slučaj lažne diplome u Istri.

Ravnatelj škole Dražen Hinek rekao je tek da je slučaj u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu. Hinek je za Glas Istre potvrdio i da ta učiteljica više nije zaposlenica njegove škole, no nije htio davati više komentara o tom slučaju.

Učiteljica je s tom lažnom diplomom u razrednoj nastavi radila više od 20, gotovo 30 godina, a s krivotvorenim dokumentom je nakon zaposlenja upisala i završila dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja, a na temelju te diplome je htjela i postati ravnateljica škole.

Sadašnji ravnatelj Hinek demantirao je da se ona prijavila na natječaj za ravnatelja istovremeno kada i on, a više o tome nije htio govoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:26