TOMO MEDVED

PRVA REAKCIJA NEKOG MINISTRA O SINOĆNJOJ DEBATI I ISPADU KOLINDINA SAVJETNIKA 'Ne vidim ja tu neke problematične scene'

 
Tomo Medved
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar branitelj Tomo Medved prvi je iz Vlade komentirao sinoćnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića, te verbalnog napada predsjedničinog savjetnika Tomislava Madžara na SDP-ova kandidata, koji se dogodio nakon debate, prenosi N1.

- Predsjednica je dominantna po svim pitanjima, suvereno vlada cjelokupnom tematikom, i tako će biti i danas na sučeljavanju, kazao je ministar branitelja Tomo Medved uoči sjednice Vlade u petak.

O verbalnom napadu Madžara je rekao: "Ne vidim ja tu neke problematične scene... Prisjetimo se cjelokupnog mandata predsjednice koja je vratila Hrvatsku na put Franje Tuđmana".

O Milanovićevim navodima o pomilovanju Sulića, nakon što je Grabar-Kitarović kao 27-godišnjakinja bila članica NO-a u Kontinental prijevozu, Medved kaže: "Ne znam detalje o tome, ne mogu komentirati".

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić u petak je rekao kako smatra da je incident Tomislava Madžara riješen nakon što se stožer Kolinde Grabar Kitarović ispričao Zoranu Milanoviću kojega je Madžar verbalno napao nakon sučeljavanja predsjedničkih kandidata.

"I gospodin Madžar je rekao da mu je žao, stožer se ispričao. Vjerujem da je time stvar riješena", izjavio je Pavić uoči sjednice Vlade.

"Vjerujem da će predsjednica i večeras biti pobjednička, jučer smo imali odličan skup, bila je odlična debata, vjerujem da idemo u završnicu kampanje i u pobjedu", izjavio je Pavić.

U zadnje dane kampanje, poručio je, svi moraju "povući za predsjednicu". Vjerujem da će ona svojim nastupom u debatama opravdati povjerenje građana i dobiti novi mandat, istaknuo je Pavić.

Milanović je sinoć rekao da je podatak da je Grabar Kitarović 90-ih bila u nadzornom odboru tvrtke Kontinental prijevoz Leona Sulića, osuđenog tajkuna kojeg je kao predsjednica pomilovala, dobio iz Trgovačkog suda. Dodao je da se o tome piše već nekoliko dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:11