ZAGREBAČKI TAKSISTI

Prva runda je naša; da nismo štrajkali, propalo bi 300 taksista

Taksisti tvrde da se ne boje ‘smiješnih’ prijetnji o jeftinijoj konkurenciji
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački taksisti dobili su prvu rundu pregovora s gradskom upravom o novom prijedlogu odluke o taksi uslugama, koja bi se 26. listopada trebala naći na dnevnom redu Gradske skupštine.

Zaštita egzistencije

Nakon dvodnevnog štrajka i dugih pregovora s gradskim čelnicima odlučeno je da će taksisti koji nemaju prebivalište u Zagrebu moći nastaviti s radom na temelju sporazuma koji će Grad Zagreb potpisivati s lokalnim samoupravama.

- Trenutačno je u Zagrebu oko 300 taksista koji imaju prebivalište u okolnim selima. Tim prijedlogom oni bi izgubili posao. Morali smo zaštititi njihovu egzistenciju - rekao je Mirsad Hukić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Udruženja taksi prijevoznika Zagreb. To je bio i jedan od razloga štrajka koji taksist Ratko Pavlek smatra vrlo pozitivnim.

- Taksist sam 38 godina i nikad nismo bili jedinstveniji. Zauzeli smo se jedan za drugoga i dobili ono što smo htjeli - izjavio je Pavlek.

Šest kuna po kilometru

Osim ove točke, predložena je maksimalna cijena prijevoza 16 kuna za početak vožnje i šest kuna po kilometru vožnje.

- Ne možete imati 1300 taksi prijevoznika i 1300 cijena. To dovodi do kaosa na ulici - istaknuo je Hukić.

O konkurenciji ne žele razgovarati. Kažu kako i dalje čekaju ozbiljnu prijetnju, a ne one “smiješne poruke koje najavljuju kako će pokoriti Zagreb”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:55