DARIO HREBAK

PRVI ISTUP NOVOG PREDSJEDNIKA HSLS-a 'Nisam siguran da svi učitelji rade jednako i da svi trebaju imati iste plaće. Treba ih povećati, ali ne svima'

 
 Nedjeljom u 2 / HRT

"Treba reći: ljudi, jednostavno nema novca. Iako priznajem da je to teško shvatiti kad se vidi da u proračunu rashodi rastu za osam milijardi. Nisam siguran da svi učitelji rade jednako i da svi trebaju imati iste plaće. Nije mi cilj da se dodvoravam, zagovaram povećanja plaća, ali ne svima. S brojkama zdravorazumski nešto ne štima; imamo manje djece, više nastavnika, velik broj onih koji su pali državnu maturu...", komentirao je štrajk prosvjetara novi predsjednik HSLS-a Dario Hrebak u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u 2' i založio se za deregulaciju tržišta i reformu javnog i državnog sektora.

Hrebak je sebe opisao kao predstavnika produktivne Hrvatske koji se bori protiv birokratske, za redizajn političkog sustava. Ambicija mu je na državnoj razini preslikati ono što je napravio kao gradonačelnik Bjelovara koji je postao, kaže, "mjerna jedinica za transparentnost".

Pohvalio se najvećim proračunom u povijesti Bjelovara, sa 50 posto smanjenim prirezom, i smanjenim brojem zaposlenika, a učinkovitijom upravom. "Uvjeren sam da to nije samo pusti PR, nego stvar zdravorazumske politike", kazao je Hrebak i odao da bi volio imati suradnju s Davorom Huićem, predsjednikom udruge Lipa.

Mandat predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ocijenio je korektnim. Hrebak je kazao kako bi volio da je premijer Andrej Plenković čvršći, "neki ljudi ne bi trebali biti tu gdje jesu, premijer ima povijesnu šansu napraviti čistku untuar HDZ-a i pretvoriti je u demokršćansku stranku"

Nahvalio je ministra financija Zdravka Marića kao jednog od boljih ministara. A osvrnuo se i na slučaj svoga brata koji je s obitelji otišao u Irsku.

Na pitanje ne boji li se da je to dokaz njegove loše vladavine Hrebak je uzvratio: "Normalno bi bilo da sam ga ja zaposlio preko veze? Takav stav je dokaz da smo izašli iz socijalizma, ali socijalizam nije izašao iz nas"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:34