KRIZA KONCERNA

'PRVO ĆEMO PROUČITI, A ONDA ODLUČITI O DALJNJIM KORACIMA' Ante Ramljak Vladi predao dokumente o angažmanu savjetnika, dočekali ga Plenković i Dalić

Ante Ramljak
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Iz Vlade RH potvrdili su da im je izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas dostavio dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u koncernu.

Ovaj potez Ante Ramljaka stiže dan nakon što je premijer Andrej Plenković osobno zatražio sve dokumente i analizu troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje američki AlixPartners.

- Dokumenti koji su dostavljeni detaljno će se analizirati te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima - stoji u priopćenju Vlade uz dodatak da je uz premijera na sastanku nazočila i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Premijer Plenković zatražio je dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru nakon što je u medijima objavljeno kako je, između ostalih, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna i to potkrepljuju fakturama.

Tvrtka Texo Management d.o.o., u kojoj je do imenovanja za povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila je s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, ugovor o savjetovanju krajem travnja 2017. godine i za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 242.893,76 kuna, naveli su u Jutarnjem listu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:10