PRAVI VAL NASILJA AGRESIVNIH TINEJDŽERICA

Psovale ravnatelja, pljuvale na vlasnika kantine. 'Kurvo, dobit ćeš batine', rekla je. Zatim su krenule

Tinejdžerice su ispred Prirodoslovne škole Vladimira Preloga 5. listopada napale vršnjakinju i izvrijeđale ravnatelja
Zagreb, 061011.Ravnatelj Prirodoslovne skole Vladimir Prelog, Zlatko Stic, sprijecio je veliki napad grupe cura na njihovu ucenicu pred skolom. Nakon toga su cure izvrijedjale ravnatelja.Na slici: Zlatko Stic.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

ZAGREB - Školsko zvono označilo je kraj nastave u jutarnjoj smjeni. Bila je srijeda, oko 14 sati. Ana, učenica prvog razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga , krenula je prema izlazu iz zgrade. Protrnula je kada je u dvorištu ugledala skupinu od šest djevojaka s kojima se prije nekoliko mjeseci posvađala u Tkalči. Ubrzala je korak i krenula prema tramvajskoj stanici, ali one su joj presrele put.

- Kurvo, dobit ćeš batine! - vikala je bijesno jedna od djevojaka, ne krijući koliko je spremna za akciju.

Ravnatelj škole, Zlatko Stić, u to je vrijeme bio u svom uredu i telefonirao. Pogledao je monitor na kojemu se prikazuju snimke školskih kamera.

Čim je vidio da je ispred škole skupina djevojaka, u dobi od 14 do 16 godina, okružila jednu učenicu, pojurio je prema izlazu. Ono što je uslijedilo, zgrozilo je sve okupljene.

Još više ih razbjesnio

Naime, ispred škole se u tom trenu, osim bijesnih djevojaka, zatekla i skupina učenika. Znatiželjno su promatrali što se događa.

- Kad se ravnatelj pojavio, očekivali smo da će se djevojke odmah razbježati, ali njegov ih je dolazak još više razbjesnio - rekao nam je jedan od učenika koji je svjedočio nesvakidašnjem događaju.

Djevojke ne samo da su pokazale da nemaju nikakvog straha od autoriteta, nego su i samog ravnatelja počele vrijeđati najgrubljim riječima.

Ravnatelj je kipio

- Ravnatelj je Ani rekao da uđe u školu, a ostalima da napuste školsko dvorište jer nisu naše učenice.

Nakon toga mu se jedna od njih unijela u lice i na sav glas viknula: ‘Puši k...., majmune!’ Ostali smo zgroženi. Takvo što još nikad nismo doživjeli - ispričali su nam učenici.

Ravnatelj je kipio. Uzeo je Anu za ruku, pokušao je uhvatiti i jednu od napadačica, ali ona mu je pobjegla. Ušao je s Anom u školsku zgradu i zaključao ulazna vrata. Očekivao je da će se nakon toga strasti smiriti i da će djevojke otići. No, one ni tada nisu otišle. I dalje su stajale ispred škole, željne borbe. Jedna od njih zaletjela se u školska vrata i počela po njima udarati šakama i nogama.

Nakon što je cijela škola počela odzvanjati od udaraca razbjesnjele djevojke, ravnatelju Stiću u pomoć je priskočio vlasnik kantine.

- On je visok i krupan čovjek. Kad je izašao ispred škole, i mi smo očekivali da će se cure razbježati. No, umjesto da odu, one su i njega napale, i to najsočnijim psovkama.

Psovale su mu mrtvu majku, vikale da ima Down sindrom, a jedna je čak i pljunula na njega . To je bilo nešto strašno - opisali su nam učenici koji su prošlu srijedu u pola bijela dana vidjeli taj brutalni incident.

Kada su shvatile da je vlasniku kantine, nakon što je jedna od djevojaka pljunula na njega, puknuo film, djevojke su počele bježati po dvorištu, a on za njima. Jednu od njih je uspio uloviti, a ona je odmah posegnula za mobitelom i nazvala tatu.

- Daj mi tatu da ja s njim razgovaram - zatražio ju je sav bijesan vlasnik kantine, no ona je prekinula vezu i rekla: - U p.m., sad je tata skužio da nisam u školi!

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:51