SMRTONOSNA PREPREKA

PTICE UGINULE NAKON ŠTO SU SE ZABILE U BUKOBRANE Radovi na toj dionici ceste nisu dovršeni zbog stečaja Viadukta

 
 Jutarnji list

Najmanje šest ptica uginulo je nakon što su se pod punom brzinom zabile u bukobran bez reflektirajućih naljepnica na novoj zaprešićkoj dionici u izgradnji, a na kojoj je radove zaustavio stečaj tvrtke Viadukt.

Ne bi li ukazali na nemar gradskih oca jer su uginule ptice, od kojih su neki bili škanjci, danima ležale na toj novoj cesti, Zaprešićani su alarmirali lokalno Komunalno redarstvo.

Jutarnji list

Ružica Žarko iz Ureda gradonačelnika Grada Zaprešića kaže da je Komunalno redarstvo odmah po dojavi izdalo nalog tvrtki SANVET da ukloni ptice. I jesu. No, time, dakako, problem nije riješen.

- Infrastruktura buduće južne obilaznice, uključujući i bukobrane, u nadležnosti je Hrvatskih cesta, pa im je Grad Zaprešić proslijedio predmet na daljnje postupanje kako bi se ubuduće izbjegle neželjene posljedice. Radovi su, nažalost, zaustavljeni zbog stečaja tvrtke Viadukt koja je bila izvođač radova. Potrebno je ponovno provesti natječaj za izbor novog izvođača - ističu iz Ureda gradonačelnika.

Jutarnji list

Inače, riječ je o projektu državnog značaja, za koji su financijska sredstva osigurana, a iz Grada Zaprešića još poručuju da će uskoro biti raspisan natječaj nakon čega bi se nastavilo sa započetim radovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:13