OGROMNI PROPUST FINA-e

PULJANIN NA RUBU ŽIVČANOG SLOMA 'Zbog istog prezimena su mi blokiraliračun i ovršili zbog iznosa od 650 tisuća kuna. Sada traže da platim za njihovu grešku!'

Osoba koju je FINA zapravo trebala ovršiti, više uopće nije među živima...
 CROPIX

Pravu noćnu moru proživljava Puljanin koji je na svojoj koži najbolje osjetio svu apsurdnost, neučinkovitost i nemilosrdnost sustava, piše Glas Istre.

Naime, već više od tjedan dana traje njegova agonija zbog ogromnog propusta FINA-e koja mu je blokirala račun i ovršila zbog iznosa od 650 tisuća kuna, a da ga stvar bude gora, do ove je 'greške' došlo, kako izgleda, jedino zato jer ima jednako prezime kao osoba nad čijim je računom Agencija zapravo trebala provesti ovrhu, a s kojom on nema apsolutno nikakve veze. No niti ovdje nije kraj priči, jer osoba koju je Agencija zapravo trebala ovršiti, više uopće nije među živima!

Da ne može do svog novca jer mu je račun blokiran, ovaj je Puljanin doznao dolaskom u banku kada je želio provjeriti je li mu 'sjela' uplata koju je čekao. No, umjesto dobrih vijesti, uslijedio je šok. Zbog ovrhe mu je s računa skinuto nekoliko stotina eura. Iako se ne radi o nekoj velikoj cifri, da je kojim slučajem na računu imao mnogo više novca, sve bi mu uzeli. Nakon toga se obratio za pomoć FINA-i tražeći da u što kraćem roku isprave grešku, odblokiraju mu račun i vrate novac.

No, tada mu je rečeno mu je da za uslugu deblokade računa treba platiti 450 kuna, a do danas nije dobio jasnu informaciju kada će mu novac biti vraćen. U međuvremenu je novac s njegovog računa, kojeg je zbog greške 'povukla' FINA, agencija preusmjerila na račun HZZO-a, potvrđuje nam Puljanin, koji je već na rubu snaga i živaca i nebulozno mu je otkud se sada u cijeloj ovoj zbrci pojavio HZZO.

- Oni su me pomiješali zbog prezimena s nekom drugom osobom koja je preminula i koja je jednoj turističkoj tvrtki bila dužna 650 tisuća kuna. Prvo mi je rečeno da za ponovno aktivaciju računa trebam platiti 450 kuna, da bi naknadno taj iznos prenamijenili u 185 kuna. Zašto bih ja išta plaćao kada je sve kompletno njihova greška koju su na kraju i sami priznali? Imam isto prezime kao taj čovjek i vjerojatno su sve proveli na osnovu prezimena, a ne na temelju OIB-a. No, to nije prvi slučaj, jer po istom principu su blokirali i mog prijatelja kojeg su također tražili novac za odblokiravanje računa, pa sve više počinjem vjerovati da se ne radi o slučajnosti -kaže.

- Najstrašnije je što ste potpuno nemoćni, sami i ne možete se apsolutno nikom nadležnom obratiti. Jedino što čine je to da vas preusmjeravaju na neke činovnike koji vam ne daju nikakve konkretne odgovore. Štoviše, nitko mi još nije znao odgovoriti kada će mi vratiti novac. Fina mi je potvrdila da su me blokirali zbog duga određenoj turističkoj tvrtki s kojom nemam nikakve veze. Za ovako nešto vani bi netko dobio otkaz i snosio odgovornost, ali očito kod nas morate objašnjavati da niste krivi i trošiti vrijeme i živce na tuđe propuste - kaže ogorčeni Puljanin, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:04