KRIJUMČARENJE LJUDI

PUNE RUKE POSLA ZA KARLOVAČKU POLICIJU U samo tri dana uhitili četiri osobe koje su u dva kombija švercali čak 35 migranata

 Reuters

Karlovački policajci u samo tri dana uhitili su četiri osobe (24, 29, 34 i 36 godina) koje su u dva kombija krijumčarili ukupno 35 migranata.

U kombiju šibenskih oznaka koji je zaustavljen u četvrtak u Vojniću 34-godišnjak je iz koristoljublja u nehumanim uvjetima prevozio čak 26 stranih državljana, dok je tri dana ranije u Ozlju u kombiju zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak zatečeno 9 osoba. Njemu su u švercu pomagali muškarci u dobi os 24 i 36 godina.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krijumčarenja ljudi svi osumnjičeni predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

- Jučer 31. svibnja na području Vojnića, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 34-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombi vozilu prevozio 26 stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije - priopćili su iz policije.

- Ujedno, 28. svibnja na području Ozlja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. I nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u kombi vozilu prevozio devet stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, a u čemu su mu pomagali dvojica hrvatskih državljana starih 24 i 36 godina - navode iz PU karlovačke.

Akciju su proveli službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:46