ODGODILI ZA IDUĆI TJEDAN

PUPOVAC O MOGUĆEM NAPUŠTANJU VLADAJUĆE KOALICIJE 'Stranka će o tome raspravljati nakon izbora u Lici'

Milorad Pupovac
 Goran Mehkek / Hanza Media

Saborski zastupnik i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio je u srijedu da će njegova stranka raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji, no o tome će se odlučivati nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, koji se održavaju u nedjelju, 10. ožujka.

"Svi čelni ljudi stranke su u kampanji za lokalne izbore u Ličko-senjskoj županiji i dok ne prođu izbori neće biti sastanka na tu temu", rekao je Pupovac Hini.

Upitan razmišlja li ozbiljno o odlasku troje saborskih zastupnika SDSS-a iz vladajuće koalicije, Pupovac je odgovorio kako je o tome dao izjave u utorak i da su one relevantne. Pupovac je u razgovoru za Media servis naznačio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije.

"Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje", izjavio je Pupovac za Media servis dodajući kako je o tome dugo razmišljao.

"To je bila reakcija koja je rezultat duljeg promišljanja i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga, i to je poruka koju smo morali poslati", rekao je Pupovac.

U istom razgovoru poručio je kako je stao na "crtu koju ne može prijeći" i to zbog govora mržnje koji potiču vladajući. U izjavi Hini odbio je preciznije pojasniti svoje izjave. "Sve što sam imao za reći, rekao sam", kaže Pupovac.

Čelnici drugih stranaka vladajuće koalicije u svojim komentarima na Pupovčev istup izrazili su sumnju da bi SDSS mogao napustiti koaliciju, uvjereni su da do toga neće doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:18