'MOŽDA UĐE U VLADU'

PUPOVAC VRATIO BRKIĆU 'Kad vas najpoznatiji diplomac u Hrvatskoj optuži da ste etnobiznismen, onda je to veoma ozbiljna optužba'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA / CROPIX

Na optužbe da je etnobiznismen Milorad Pupovac je u četvrtak odgovorio glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću kako "sve etikete vraća pošiljatelju" jer "možda mu pomognu da postane član Vlade".

Nakon što je Brkić u četvrtak na svom facebook profilu poručio Pupovcu da "etnobiznismeni, koji svoju nacionalnu pripadnost koriste za promicanje svojih političkih i materijalnih interesa, nemaju monopol na srpstvo i ne mogu govoriti u ime svih hrvatskih građana srpske nacionalnosti", Pupovac je, također preko facebooka, ocijenio kako se radi o ozbiljnim optužbama.

"Kad vas trenutno najpoznatiji diplomac u Hrvatskoj optuži da ste etnobiznismen, onda je to veoma ozbiljna optužba. Kad vas glavni tajnik HDZ-a, iz kojeg govore da onaj tko ne voli tu stranku, ne voli Hrvatsku, optužuje da monopolizirate politiku Srba u Hrvatskoj, tad je to doista ozbiljna optužba", navodi Pupovac.

"Kad vas optužuju da ne brinete o stvarnom položaju Srba u Hrvatskoj zato što upozoravate na porast govora mržnje i akata nasilja, na diskriminaciju pri zapošljavanju, na zapostavljanje pri razvoju sredina u kojima Srbi žive, kad se ne registriraju manjinske srpske škole i kada se stigmatizira ćirilično pismo, da druge brojne probleme ne spominjem, onda je to veoma ozbiljna optužba", nastavlja Pupovac na svojoj facebook stranici.

No, problem s tim optužbama je samo jedan, one ne govore o onom kome su upućene već o onom tko te optužbe izriče. "Zato sve te etikete vraćam njihovu pošiljatelju. Možda mu pomognu da postane član Vlade", poručio je Pupovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:27