HAVARIJA

'PUŠE JAKO, VALOVI SU OKO PET METARA VISINE' Aurelia trenutačno plovi na pomoćni pogon, a prema trajektu je već krenuo tegljač

 
 Slobodna Dalmacija

Oko trajekta Aurelia, na kojemu je 250 putnika i 92 člana posada situacija nije tragična. Najvažnije je da nema ozlijeđenih, a jedina šteta je na jednom od pogonskih motora koji je ostao u kvaru – kazao nam je David Radas, voditelj Službe za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

On nam je potvrdio da je iz zadarske luke Gaženica prema Aureliji oko 11,30 sati isplovio tegljač Pollux riječke kompanije 'Jadranski pomorski servis', tegljač najjače moguće klase.

- Trenutno na moru i dalje puše jako jugo i valovi su oko pet metara visine.

Aurelia koristi alternativni pogonski motor i plovi znatno smanjenim intenzitetom uz stalnu korekciju plovnog puta. Trajekt i tegljač trebali bi se sresti negdje dvije do tri milje od Kornatsko otočje, odnosno paralelno s njime u akvatoriju na granici Šibenske i Zadarske županije.

- Ne mogu kazati kada će se to dogoditi, to ovisi opet o uvjetima na moru koji se stalno mijenjanju. Nakon što do toga dođe i započne tegalj, na licu mjesta će se odlučiti koja će se luka izabrati za vez trajekta Aurelije – rekao nam je David Radas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:10