IZBORI

'RADIT ĆU NA TOME DA BUDEMO STRANKA SA STAVOM, UVIJEK I SVUGDJE' Aleksandra Kolarić predala kandidaturu za predsjednicu zagrebačkog SDP-a

Aleksandra Kolarić
 Boris Kovacev / CROPIX

Aleksandra Kolarić predala je u petak navečer kandidaturu za predsjednicu zagrebačke Gradske organizacije SDP-a, izjavivši kako su predstojeći izbori presudni za zagrebački SDP i pozvala sve članove da izađu na izbore kako novoga predsjednika ili predsjednicu zagrebačkog SDP-a ne bi "izabrali šalabahteri".

U pratnji Aleksandre Kolarić prilikom predaje kandidature u SDP-ovu Gradsku izbornu komisiju (GIK) bili su i kandidati s njezine izborne liste za članice i članove Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a te njezini podupiratelji.

- Pred članovima je vrlo jednostavan izbor - ili će izabrati nastavak dosadašnje neuspješne politike ili će izabrati promjene - novi SDP, novi, jaki, snažan SDP - izjavila je Kolarić.

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkoga SDP-a rekla je kako će, nakon ovih izbora, raditi da SDP bude sa stavom - "čvrstim, jasnim, decidiranim stavom, uvijek i svugdje".

Na novinarske upite o izbornom programu, tj. konkretnim točkama i prijedlozima iz toga programa, Kolarić je rekla da će "sljedeće nedjelje predstaviti program detaljno razrađen u suradnji s članovima za svako područje Grada Zagreba i za stranku".

SDP-ova Gradska izborna komisija održala je 11. svibnja prvu sjednicu na kojoj je donijela potrebne odluke vezane uz proces kandidiranja u Gradskoj organizaciji SDP-a Zagreb. Tako će GIK u roku od tri dana od isteka roka za kandidiranje, dakle najkasnije do ponedjeljka, 21. svibnja u 23,59 sati, objaviti pravovaljane kandidature za pojedina tijela stranačke Gradske organizacije na internetskoj stranici www.sdp.hr i www.zagreb.sdp.hr.

Izbori za predsjednika, potpredsjednike, članove predsjedništva i članove zagrebačkog gradskog odbora SDP-a održat će se u nedjelju, 10. lipnja 2018. Ako predsjednik Gradske organizacije ne bude izabran u prvome krugu, drugi krug glasovanja održat će se u nedjelju, 17. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:49