HIGIJENA U ŠKOLAMA

'RADITE PRIČU NI OD ČEGA' Milan Bandić kritizirao novinare, a imao je i savjet za učenike: 'Umjesto sapunom, ruke perite lugom'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom otvorenja nadograđene Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, komentirao je informacije koje su otkrivene kada je u Hrvatskoj buknula zaraza koronavirusom, da u školama nema sapuna i tople vode.

-Sapuna ima. Ne samo da ga ima, nego ga u Prelogu i proizvode - kazao je Bandić na pitanje ima li u zagrebačkim školama osnovnih potrepština.

Na pitanje novinarke RTL-a je li Grad Zagreb odgovoran što u školama nema određenih potrepština, Bandić je savjetovao učenicima da peru ruke lugom, odnosno pepelom.

-Donio sam paket sapuna da poklonim školi Vladimir Prelog. Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom - kazao je Bandić.

Pritom je optužio novinare da ni od čega rade priču te ustvrdio da je psihoza oko koronavirusa samo priča "da netko proda lijekove".

Priču o ovoj problematici objavio je portal srednja.hr za koji su učenici zagrebačkih škola potvrdili da nemaju sapuna.

-Sapuna nema već dvije godine, a kada se pojavi ona bočica, ode u roku od par dana, a da ne pričam o papiru - kazala je učenica Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu.

-Mi nemamo ni tople vode ni sanitetska i dezinfekcijska sredstva, škola nam govori da nema novca za sve to - kazala je druga učenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:26